Muğla'daki hortum

Muğla'daki hortum

Ortaköy Mahallesi'nde hortum nedeniyle bir evin zarar gördüğü ve ahırın yıkıldığı belirlendi- Aile, hayvanlarını kurtarmak için Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekiplerinden yardım istedi- Yolların sular altında kalması nedeniyle ekipler, kepçe ve arazi araç

MUĞLA (AA) - Menteşe ilçesindeki hortum nedeniyle evi zarar gören ve ahırları yıkılan ailenin hayvanlarını kurtarmak için yardım istemesi üzerine, Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekipleri bölgeye güçlükle ulaştı.

Düğerek Mahallesi'nde etkili olan hortum, Ortaköy Mahallesi'nde de hasara neden oldu. 

Bölgede kısa süreli etkili olan hortum nedeniyle Ortaköy Mahallesi Tozlu mevkisinde Ali Sarıkaya'ya ait ev zarar gördü, ahırı yıkıldı. Aile, hayvanlarını kurtarmak için yetkililerden yardım istedi.

Bölgeye giden yolların birkaç gündür etki olan yağışlar nedeniyle sular altında kalması nedeniyle Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, kepçelerin yardımıyla bölgeye ulaşmaya çalıştı.

Yoğun yağış nedeniyle vatandaşın evine ulaşmakta zorluk çeken ekipler, kepçe yardımıyla eve ulaştı. Yaklaşık bir saat sonra Sarıkaya'nın evine ulaşan ekipler, evin yanında bulunan ahırdaki hayvanları çıkararak, mahalledeki başka bir ahıra taşıdı.

Hortum nedeniyle ev ve yanında bulunan ahırın çatısının uçtuğu ve ahırın duvarlarının da yıkıldığı görüldü.

Sarıkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, hortumdan çok korktuklarını söyledi.

Gün boyu şiddetli yağış ve rüzgar olduğunu belirten Sarıkaya, "Evde otururken ne olduğunu anlamadım ve bir gürültü duydum. Dışarı çıktım evimin yanında bulunan ahırın yıkıldığını gördüm. İlk olarak hayvanlarımı mahalledekilerin yardımıyla güçlükle kurtarmaya çalıştım. Ekipler de kısa sürede gelerek bana yardımcı oldular” dedi. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı