Muğla'daki göçmen kaçakçılığı operasyonu

Muğla'daki göçmen kaçakçılığı operasyonu

Bodrum ve Marmaris ilçelerinde göçmen kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alınan 4'ü yabancı uyruklu 9 şüpheli adliyeye sevk edildi- Zanlılar arasında bölgedeki yasa dışı geçişlerin büyük kısmını organize ettiği ileri sürülen ve Yunanistan'da aynı suçtan 25

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4'ü yabancı uyruklu 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yakalanan, 3'ü Gürcistan, biri Gürcistan uyruklu Yunanistan vatandaşı 9 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlılar, Marmaris Adliyesine sevk edildi. 

- Yakalanmamak için takma isim kullanmışlar 

Zanlılar arasında göçmen kaçakçılığı şebekesinin lideri olduğu öne sürülen Gürcistan uyruklu Yunanistan vatandaşı Viktor Gkantaev'in (34) de bulunduğu öğrenildi. Gkantaev hakkında, göçmen kaçakçılığı suçundan Yunanistan'da 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirtildi.

Bölgedeki yasa dışı geçişlerin büyük kısmını organize ettiği ileri sürülen Gkantaev ile ilgili Türk güvenlik güçlerine uzun süredir çeşitli ihbarlar geldiği ve yakalanması için uğraş verildiği kaydedildi. Gkantaev'in yakalanmamak için farklı soyadları, şebeke üyelerinin de takma isimler kullandığı bildirildi. 

Bu arada göçmen kaçakçılığında kullanıldığı tespit edilen 7 tekne ve 2 tekne motorunun ele geçirildiği öğrenildi.

Dün, Muğla'da gerçekleştirilen operasyonda 4'ü yabancı uyruklu 9 kişi gözaltına alınmış, 104 kaçak da yakalanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı