Muğla'da yabancı uyrukluları taşıyan botun batması

Muğla'da yabancı uyrukluları taşıyan botun batması

Bodrum ilçesinde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak için bindikleri botun batması sonucu kaybolan 15 kişiyi havadan ve denizden arama çalışmaları devam ediyor

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan kişilerin bulunduğu botun batması sonucu kaybolan 15 kişiyi arama çalışmaları sürdürülüyor.

Bodrum'dan Kos Adası'na gitmeye çalışan Suriye uyruklu sığınmacıların bulunduğu botun batması sonucu kurtarılan 5 kişi, Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi. Burada ifadeleri alınan sığınmacılar, denizde 8'i çocuk 15 kişinin daha bulunduğu bilgisini verdi.

Ekipler, bunun üzerine arama ve kurtarma çalışmalarına devam etti. Çalışmalara Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bir helikopter de katıldı. Helikopter, Turgutreis ile Çataladası açıklarında geniş bir alanda arama çalışması yaptı.

Çalışmalar devam ederken, kaybolan sığınmacılara ait olduğu sanılan bir çanta ile can yeleği, Turgutreis Günbatımı Plajı'na sürüklendi. Çanta, incelenmek üzere Sahil Güvenlik birimlerince denizden alınarak karakola getirildi.

Geniş bir alanda görev yapan ekipler, havanın kararmasına rağmen çalışmalarını sürdürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı