Muğla'da "turizmdeki düşüş" azalıyor

Muğla'da "turizmdeki düşüş" azalıyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Çelik:- "Bu yıl haziranda, geçen yıla kıyasla yüzde 7'lik düşüş var. Bu, mayıs ve nisanda daha fazlaydı. Gittikçe bunun kapandığını görüyoruz"

MUĞLA (AA) - Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, kente gelen turist sayısına ilişkin, "Bu yıl haziranda, geçen yıla kıyasla yüzde 7'lik düşüş var. Bu, mayıs ve nisanda daha fazlaydı. Gittikçe bunun kapandığını görüyoruz" dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret eden Çelik, gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Geçen yıl turizmde son 10 senenin en iyi performansını yakaladıklarını ifade eden Çelik, 3 milyon 300 binin üzerinde yabancıya, buna yakın bir sayıda da yerli turiste ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

"Bu yıl haziranda, geçen yıla kıyasla yüzde 7'lik düşüş var. Bu, mayıs ve nisanda daha fazlaydı. Gittikçe bunun kapandığını görüyoruz" diyen Çelik, gerek dışarıdaki iyileşme gerekse iç turizmdeki hareketlenmeyle bunu "kapatılabilecek bir açık" şeklinde değerlendirdiklerini kaydetti.

Bölgedeki turizm faaliyetlerinin, insanlardaki endişeleri ortadan kaldıracak şekilde gerçekleşmesi için çalışma yaptıklarını anlatan Çelik, şöyle konuştu:

"Valiliğimizin bu konuda çalışmaları var. Hanutçuluktan gıda hijyenine, farklı fiyat uygulamalarından sağlıklı gıda maddelerine kadar uygulamaları nasıl yapabiliriz, bu konuları değerlendirmeyi düşünüyoruz. İnsanların tükettikleri hizmetlerle alakalı bir takım spekülasyonlar var. Yanlış da doğru da olabiliyor. Bunlarla ilgili nasıl ortak mücadele ederiz, burayı nasıl daha iyiye taşıyabiliriz, daha fazla insanı ağırlayabiliriz, onun arayışındayız."

- "Ana pazarlarda sorun yok"

Çelik, Muğla'ya en fazla turistin sırasıyla İngiltere, Almanya, Rusya, Hollanda ve Polonya'dan geldiğini, ana pazarlarda sıkıntıları bulunmadığını belirtti. 

Turizmi geliştirmek için Asya'ya, Kuzey Avrupa'ya açılabileceklerini kaydeden Çelik, "Danimarka, Norveç, İsveç gibi ülkelerdeki potansiyelin bir kısmını buraya çekebiliriz. Hedefimiz 50 milyon turist ise üzerimize ne düşüyorsa onu yapıyoruz" diye konuştu.

Bodrum'da turizm sektöründe 70 bine yakın yatak kapasitesi bulunduğunu bildiren Çelik, "Bunun yüzde 50'si bakanlık, yüzde 50'si de yerel belgeli. İşletmeler de öyle. Taşımadan konaklamaya, yemekten, içmeden huzur içinde dinlemeye kadar her şeyin insanların arzuladığı şekilde olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Kocadon ise Bodrum'daki sanatsal ve kültürel etkinliklerin turizme yansımasını gördüklerini belirterek, "Bodrum Belediyesi olarak hem alternatif turizm hem de sanat ve kültür turizmi konusunda elimizden gelen her türlü yatırım ve desteği vermeyi sürdüreceğiz" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı