Muğla'da turizm çalışmaları

Muğla'da turizm çalışmaları

TÜRSAB Bodrum Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Gökbel:

MUĞLA (AA) - TÜRSAB Bodrum Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, "Yatağan'ı acentelerimizin programlarına aldırmaya çalışıyoruz" dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bodrum Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel ve Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Özyurt'un da aralarında bulunduğu TÜRSAB ve BODER temsilcilerinin yanı sıra, turizm ile ilgili kurumların da temsilcilerinin yer aldığı heyet, Yatağan ilçesine gelerek incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında, Stratonikeia Antik Kenti, Lagina Kutsal Alanı, Osman Hamdi Bey Konağı, Katrancı Mahallesi ve Bozüyük Mahallesi gezildi.

Yatağan'daki tarihi ve kültürel yerlerin tur şirketlerine tanıtılması maksadıyla düzenlenen gezi, Karia bölgesinin en önemli kentlerinden, Anadolu'nun yerli halkı olan Karialılar ve Leleglere ait yerleşim yeri olan Stratonikeia Antik Kenti'nden başladı. Heyetin Stratonikeia gezisine, Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt ve Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz eşlik ederken, Söğüt tarafından antik kent hakkında heyete bilgiler verildi.

- "Yatağan'ı acentelerimizin programlarına aldırtmaya çalışıyoruz"

Gezi hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan TÜRSAB Bodrum Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, acente temsilcilerinin mesleki gelişimini artırmak ve turizmdeki yeni destinasyonları TÜRSAB'a üye acentelerin bilgisine sunma amacıyla bilgilendirme gezileri gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Seyahat acenteleri olarak görevlerinin tanımak ve tanıtmak olduğunu söyleyen Gökbel, şöyle konuştu:

"TÜRSAB Bodrum Bölge Başkanlığı olarak, bu çalışmalarımızı genel merkezimizle paylaşacağız. Yatağan'ın ören yerleri, doğal çevresi ve diğer yerel ürünlerinin tanıtımını, edindiğimiz bilgileri, genel merkezimiz aracılığıyla 7 bin 500 seyahat acentesine iletmeye çalışıyoruz. Yatağan'ı acentelerimizin programlarına aldırmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarla ivme kazanıp ziyaretçi sayısını artırmak ve ülke turizmimize katkı sağlamak istiyoruz."

Heyet, Stratonikeia'nın ardından Katrancı ve Bozüyük mahallelerini gezdi.

Kaynak:Haber Kaynağı