Muğla'da süs hayvanları açık artırmayla satıldı

Muğla'da süs hayvanları açık artırmayla satıldı

MUĞLA (AA) - Muğla'daki farklı illerden getirilen süs tavukları, kümes ve bahçe hayvanları açık artırma yöntemiyle satışa sunuldu. Menteşe ilçesinde...

MUĞLA (AA) - Muğla'daki farklı illerden getirilen süs tavukları, kümes ve bahçe hayvanları açık artırma yöntemiyle satışa sunuldu.

Menteşe ilçesinde düzenlenen açık artırmada İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Afyonkarahisar, Çanakkale, Burdur, Antalya, Konya ve çevre ilçelerden gelen çok sayıda kişi tavuk satın aldı.

Muğla Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiriciliği Derneğinin organizasyonuyla yaklaşık 200 bahçe hayvanı 50 lira ile 5 bin lira arasında değişen fiyatlardan alıcı buldu.

Dernek Başkanı Hasan Akdu, yaptığı açıklamada, daha bilinçli tavuk üretimi ve süs tavuklarının tanınması amacıyla çalışma yürüttüklerini söyledi.

Amaçlarının değişik ırklardan hayvanların sahiplenilmesi olduğunu belirten Akdu, "Et, yumurta üzerinden çıkıp artık daha görsel amaçlı tavukları sergilemek hem de sahiplendirme adına bir etkinlik yaptık. Farkımız, biz üreticiyiz. Biz kesinlikle horoz dövüşü gibi etkinliklere karşıyız. Bu tür kişileri üye de kabul etmiyoruz." dedi.

Kendilerinin yetiştirici olduğunu vurgulayan Akdu,"Türkiye genelinde her dernek böyle müzayedeler düzenliyor. Muğla'daki müzayedeye de Türkiye'nin birçok ilinden katılımcı geldi." diye konuştu.

Açık artırmada hayvanların 50 ila 5 bin lira arasında fiyatlarla satışa sunulduğunu belirten Akdu, şunları kaydetti:

"Bazı hayvanlar 50 liraya gidiyor ama bir bakıyorsunuz bazı hayvanlar 3 bin liraya gidiyor. Bunun sebebi ise o hayvanın ırkının tüm özelliklerini taşımasıdır. Herkesin özel bir zevki var, bütün hayvanlarımız özel. Kimisi paçalı grubundan hayvan besliyor, bazıları da görsel olarak ön planda olan hayvanlarımızı tercih ediyor. Fiyatlarımız, hayvanların kalitesine göre 50 lira ile 5 bin lira arasında değişiyor. Pahalı olan ırklarımız Türkiye’ye yeni gelmiş olmasından kaynaklanıyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :