Muğla'da sıcak hava

Muğla'da sıcak hava

Hava sıcaklığının 33 dereceyi bulduğu Ula ilçesinde vatandaşlar ve turistler sahillerde güneşin tadını çıkardı

MUĞLA (AA) - Muğla'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatilini fırsat bilen vatandaşlar, hava sıcaklığının 33 dereceyi bulduğu Ula ilçesinde sahillerde yoğunluğa neden oldu.

AA muhabirinin meteoroloji müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kentte hava sıcaklığı 33, deniz suyu sıcaklığı ise 19 dereceye ulaştı.

Gökova Körfezi'nin "cennet köşesi" Akyaka'da hafta sonunu değerlendiren vatandaşlar, sıcak havayı fırsat bilerek Akyaka ve Akçapınar sahillerinde denize girdi. Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler, sahildeki kafelerde kitap okudu, denize girdi, kano keyfi yaptı.

Antalya ve Denizli'den tur otobüsleriyle gelen yabancı turistler ise Gökova Körfezi'ne dökülen Kadın Azmağı Deresi'ne düzenlenen tekne turlarına katılarak farklı hayvan türleri, bitki yapısı çeşitliliği ve berrak akan suyu ile "Doğal Akvaryum"u izleme fırsatı yakaladı.

Akyaka'da denize giren Volkan Özkan, arkadaşlarıyla tatili değerlendirmek ve denize girmek için geldiklerini belirterek, "Arkadaşlarımızla deniz keyfi yaşamak için geldik, denize girdik. Hava ve su çok sıcak. Çok eğleniyoruz" dedi.

Alattin Aktaş ise tatili Akyaka'da geçirdiklerini anlatarak, "Muğla'da çok sıcak bir hava var. Artık deniz sezonu tamamen başladı. Biz 2 aydır denize giriyorduk fakat bugün herkes denize girmeye başladı" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı