Muğla'da "Kore Kültür Günü" etkinlikleri yapıldı

Muğla'da "Kore Kültür Günü" etkinlikleri yapıldı

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Cho:"Dillerimiz arasında çok benzerlikler var. Yemek kültürlerimiz de benziyor"

MUĞLA (AA) - Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho, "Dillerimiz arasında çok benzerlikler var. Yemek kültürlerimiz de benziyor." dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kore Tanıtım Günleri etkinliğine, Cho'nun yanı sıra üniversitede eğitimlerini sürdüren uluslararası öğrenci grupları katıldı.

Programın açılışında konuşan Dong Woo Cho, uzun yıllardır Türkiye'de bulunduğunu ve Türkçe konuşmayı da öğrendiğini söyledi.

Cho, Korece ve Türkçenin birbirine çok benzediğini kaydederek, Kore vatandaşlarının Türkçe öğrenmede çok fazla zorlanmadığını kaydetti.

Türk halkının çok samimi ve misafirperver olduğunu belirten Dong Woo Cho, "Dillerimiz arasında çok benzerlikler var. Yemek kültürlerimiz de benziyor. Koreliler aile yapısına çok önem veriyor. Yaşlılara saygı gösteriliyor. Türkiye'de bu daha fazla yapılıyor. Müzikte, resimde de benzer unsurlar var. Bunları şimdiye kadar bilmiyorduk. İlişkiler geliştikçe benzerlikler olduğunu fark etmeye başladık." diye konuştu.

Güney Kore ile Türkiye'nin iki dost ve kardeş ülke olduğunu, ülkesi ile Türkiye'nin birbirlerinin kültürleri hakkında çok bilgi sahibi olmadığını düşünerek bu etkinlikleri düzenlediklerini belirten Cho, "Önümüzdeki yıl yapacağımız 60'ıncı yıl etkinlikleri kapsamında Türkiye'de daha fazla tanıtım yapacağız. Kültürümüzü daha fazla tanıtmak için projeler hazırlayacağız." ifadelerini kullandı.

Ülkesinden her yıl 250 bin turistin Türkiye'ye geldiğini anlatan Dong Woo Cho, ziyaretçilerin Türkiye'den çok memnun ayrıldıkları için bütün yakınlarına da Türkiye'ye seyahat etmeleri çağrısında bulunduklarını dile getirdi.

Etkinlik kapsamında, Güney Kore'de 12 milyon kişi tarafından izlenen "Ode To My Father" (Sözün Değeri) filmi izlettirildi.

Program sonunda MSKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Volkan Coşkun tarafından Cho'ya plaket verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :