Muğla'da genç kızın ölümüne ilişkin dava

Muğla'da genç kızın ölümüne ilişkin dava

Ortaca ilçesindeki Dalyan Kanalı'nda cesedi bulunan Cansu Kaya'nın ölümüne ilişkin davada, savcı mütalaasını sundu

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Ortaca ilçesindeki Dalyan Kanalı'nda cesedi bulunan Cansu Kaya'nın ölümüne ilişkin davada, 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "kasten öldürme", "cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından tutuksuz yargılanan sanıklar Mehmet Poyraz Çalhan (18) ve Necati Demir (25) katıldı. Duruşma salonunda maktulün babası Osman Kaya ve tarafların avukatları ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri hazır bulundu.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı Gökhan Büyükşimşek, mahkeme heyetine davayla ilgili mütalaasını sundu.

Sanıkların olay tarihinden itibaren verdiği ifadelerin sürekli birbiriyle çeliştiği belirtilen mütalaada, Kaya'nın cinsel istismara uğradığına ilişkin bulgulara sanıkların açıklama getiremediği belirtildi.

Cesedinin bulunmasının ardından Kaya'nın başında darp, boynunda yara izleri tespit edildiği vurgulanan mütalaada, Kaya'nın suya düştüğü yerin 5 metre derinlikte olduğu, yapılan keşifte bölgede Kaya'nın başını çarpabileceği herhangi bir cisme rastlanmadığını kaydedildi.

Mütalaada, sanıkların Kaya ile aralarında fiziksel temas olmadığını iddia etmelerine karşın doktor raporlarında Demir'in karın bölgesinde tırnak izi, Çalhan'ın ise sol kolunda sıyrık ve çatlak izi tespit edildiği aktarıldı.

Mütalaada sanıklar Çalhan ve Demir'in "kasten öldürme", "kişiyi hürriyetten yoksun kılma" ve "cinsel istismar" suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Mütalaanın okunmasının ardından, Kaya'nın avukatları sanıkların tutuklu yargılanmasını, Çalhan ve Demir'in avukatları ise müvekkillerinin tutuklanmalarının gerek olmadığını, tutuksuz yargılamanın devamını talep etti.

Mahkeme, sanıklara uygulanan adli kontrol şartları başarı sağladığı gerekçesiyle tutuklama talebini reddetti. Duruşma, avukatların savunmalarına süre verilmesi için ertelendi.

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan Kaya'nın avukatlarından İsmail Can Varol, adaletin gerçekleşeceği yönünde biraz daha umutlu olduklarını söyledi.

Savcısının esas hakkındaki görüşünün teknik anlamda kendilerinin baştan beri öne sürdükleri iddiaları doğrular nitelikte olduğuna işaret eden Varol, "Umuyoruz ki sayın mahkeme de aynı hükmünü verecek ve Cansu için adalet gerçekleşmiş olacak." dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de duruşmanın ardından adliye girişinde cinayetleri slogan atarak protesto etti.

Cansu Kaya, geçen yıl 14 Haziran 2015'te kaybolduktan iki gün sonra Dalyan Kanalı'nda ölü bulunmuş, olayla ilgili Poyraz Çalhan ve Necati Demir tutuklanmıştı. Sanıklar, 24 Haziran'daki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :