Muğla'da "Buzağı Güzellik Yarışması"

Muğla'da "Buzağı Güzellik Yarışması"

Podyuma çıkan buzağılar renkli görüntüler oluşturdu

MUĞLA (AA) - Muğla Milas ilçesinde, Güney Ege Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapsamında "Buzağı Güzellik Yarışması" düzenlendi.

Milas Süt Üreticileri Birliğince Balçık mevkisinde gerçekleştirilen fuarda, 12 buzağı güzellik kriterlerine göre değerlendirildi.

Üreticilerce getirilen buzağılar, sırayla podyuma çıktı. Jüri üyelerinin vücut ölçüsü, genel görünümü ve fiziki durumu gibi standartlarla değerlendirdiği buzağılar arasında en güzeli seçildi.

Buzağılar, yarışmayı izleyenlerin karşısına çocuklar ve aile bireyleri eşliğinde çıkarıldı.

Birinci Deniz Çelik'in "Su", ikinci Olcay Kaya'nın "Maya", üçüncü Mehmet Akça'nın "Simge" isimli buzağısı seçildi.

Dereceye giren buzağıların sahiplerine sırasıyla 2 bin 500, bin 500 ve bin TL olan ödüllerini Milas Kaymakamı Eren Arslan, Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şakir Fırat Erkal, Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin verdi.

Gezgin, fuar kapsamında buzağı güzellik yarışmasını beş yıldır gerçekleştirdiklerini söyledi.

Amaçlarının buzağıları korumak olduğunu belirten Gezgin, "Burada amacımız buzağıları koruyarak yaşatma konularına dikkat çekmek. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca 2018 buzağı yılı ilan edildi. Ailemizde nasıl ki geleceğimiz olan çocuklarımıza özen gösteriyor, barınma, eğitim ve sağlık gibi ihtiyaçlarını gideriyorsak, çiftliğimizin geleceği olan buzağılarımıza da çok iyi bakmamız lazım." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :