Muğla'da Boğa Güreşleri Festivali yapıldı

Muğla'da Boğa Güreşleri Festivali yapıldı

Ula Belediyespor yararına düzenlenen Ula Boğa Güreşleri Festivalinde Muğla ve Aydın'dan katılan 120 boğa mücadele etti

MUĞLA (AA) - Ula ilçesinde düzenlenen "23. Ula Boğa Güreşleri"nde Muğla ve Aydın'dan katılan 120 boğa mücadele etti.

Ula Arenası'nda düzenlenen güreşleri izlemeye gelen yaklaşık 7 bin kişi, kamyon kasaları ve traktör römorklarında boğaları izledi.

Güreşlerin yapıldığı sahanın çevresinde sahiplerinin elinden kaçan boğaların vatandaşlara zarar vermemesi için güvenlik önlemi alındı.

Hava sıcaklıklarından ve güreşlerin yapıldığı alanın toz olmasından dolayı itfaiye ekipleri sık sık güreş sahasını suladı. Ayrıca boğa sahiplerinin de hayvanları serinletmek için üzerirne su döktükleri gözlendi.

Güreş Tertip Komitesi Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Raşit Göçmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ula için boğa güreşlerinin çok önemli yeri olduğunu belirterek, güreşlere Muğla ve Aydın'dan 120 boğanın katıldığını söyledi.

Güreşlerden elde edilecek geliri Ula Belediyespor yararına kullanacaklarını ifade eden Göçmen, yörüklerin yüzyıllardır sürdürdüğü etkinliği gelecek kuşaklara aktarmak için mücadele ettiklerini bildirdi.

Boğalardan “Çokamel” ve “Küçük Karlos” isimli boğalar, yaklaşık 45 dakika arenada kıyasıya mücadele etti. Yenişemeyen iki boğa sahipleri tarafından güçlükle ayrılırken, mücadele berabere sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :