Muğla'da 31. Yerkesik Boğa Güreşleri

Muğla'da 31. Yerkesik Boğa Güreşleri

Yerkesik Muhtarlığınca düzenlenen güreşleri yaklaşık 6 bin kişi izledi

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Menteşe ilçesinde düzenlenen 31. Yerkesik Boğa Güreşleri'nde, Muğla, Aydın ve İzmir bölgesinden getirilen yaklaşık 120 boğa güreştirildi.

Yerkesik Muhtarlığınca Yerkesik Mahallesi'ndeki arenada düzenlenen güreşleri, yaklaşık 6 bin kişi izledi.

Sahibinin elinden kaçan boğaların seyircilere zarar vermemesi için sahanın etrafına iki aşamalı barikat çekilerek önlem alındı.

Boğa sahipleri, hakem kararıyla bitirilen müsabakaya rağmen birbirinden ayrılmayan hayvanlar nedeniyle zor anlar yaşadı. Güreşlerden galip ayrılan boğaların sahipleri, büyük sevinç yaşadı. 

Mahalle Muhtarı Erol Çakmak, yaptığı açıklamada, Yerkesik Boğa Güreşleri'nin, bölgenin en eski boğa güreşlerinden biri olarak kabul edildiğini söyledi. 

Güreşlerin her yıl farklı bir amaçla düzenlendiğini dile getiren Çakmak, etkinlikte Muğla, Aydın ve İzmir bölgelerinden yaklaşık 120 boğanın güreştirildiğini belirtti.

Çakmak, "Bu yıl etkinlikten elde edilen geliri, Yerkesik İlkokulunun duvarlarını yaptırmak amacıyla kullanacağız. Geleneksel bir güreş olduğu için izleyici kitlemiz oturdu. Güreşlerimiz, 5-6 bin seyirciye hitap ediyor" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı