Muğla Valisi Çiçek "15 Temmuz" gecesini anlattı

Muğla Valisi Çiçek "15 Temmuz" gecesini anlattı

Çiçek:-"Bizim o gece önceliğimiz Marmaris'te Cumhurbaşkanımızı korumaktı, güvenliğini sağlamaktı. Çünkü bir baş giderse Türkiye giderdi. Bu nedenle Muğla ve Marmaris'in 15 Temmuz tarihinde önemli bir yeri vardır"- "Helikopterlere el konulması için Bodrum

MUĞLA (AA) - Muğla Valisi Amir Çiçek, 15 Temmuz'un Muğla için önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Bizim o gece önceliğimiz Marmaris'te Cumhurbaşkanımızı korumaktı, güvenliğini sağlamaktı. Çünkü bir baş giderse Türkiye giderdi. Bu nedenle Muğla ve Marmaris'in 15 Temmuz tarihinde önemli bir yeri vardır." dedi.

Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Çiçek, Muğla'da huzur, güvenlik, asayiş konusunda problem yaşanmadığını söyledi.

Önleyici güvenlik hizmetlerinde ortak akıl çalışması yürüttüklerini belirten Çiçek, "15 Temmuz'da ülke üzerinde önemli bir oyun oynandı. Burada amaç ülkeyi yok etmekti ve bunun planı yapılmıştı. Türkiye'nin düşmanları öyle bir plan yapmışlar ki bir günlük bir çalışma değildi bu. O gece bizim de üzerimizden helikopterler uçtu. Bize de mermi attılar." diye konuştu.

Muğla halkının 15 Temmuz gecesi tek yürek olduğunu ifade eden Çiçek, vatandaşların ve güvenlik görevlilerinin hainlere geçit vermediğini anlattı.

Çiçek, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te olduğunu hatırlatarak, "Bizim o gece önceliğimiz Marmaris'te Cumhurbaşkanımızı korumaktı, güvenliğini sağlamaktı. Çünkü bir baş giderse Türkiye giderdi. Bu nedenle Muğla ve Marmaris'in 15 Temmuz tarihinde önemli bir yeri vardır. Biz Marmaris'te Cumhurbaşkanımızı yüreğimizle, silahımızla korumak için yola çıktık." ifadesini kullandı.

- "Helikopterleri, silahları bize ve Cumhurbaşkanımıza kullanmaya çalıştılar"

Vali Çiçek, Cumhurbaşkanını güvenli bir şekilde Muğla'dan yolcu ettiklerini, ancak ilerleyen saatlerde otele saldırı girişiminin olduğunu anımsatarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Asker kılıklı ihanet çeteleri Cumhurbaşkanımızın otelde olduğunu düşünerek hepimizin vergisiyle alınan, savaşlarda kullanılan helikopterleri, silahları bize ve Cumhurbaşkanımıza kullanmaya çalıştılar. Bu sırada Jandarma Komutanımız da kriz merkezine gelerek, 'Bizim o askerlerle hiç bir bağlantımız yok, tamamen sizlerle beraberiz' dedi. Sahil Güvenlik de aynı durumdaydı. Bu arkadaşlarımızın ülke genelinde kopan emir komutadan bizim yanımıza gelmeleri de tek vücut olduğumuzu gösterir. Emniyetteki bütün arkadaşlarımız gece boyu canla ve başla ellerindeki var olan silahlarıyla, bütün gücüyle sonuna kadar mücadele ederken, tüm güvenlik ekibimizle olay gecesinin sabahından itibaren darbeci askerlerin bulunması için canla başla operasyonlar düzenledik. Sonuç olarak orada da başarılı olduk."

Marmaris'te Cumhurbaşkanını kaçırmak veya öldürmek niyetiyle helikopterleriyle, silahlarıyla ellerindeki planlarıyla tüm güçleriyle son noktayı koymaya gelen suikast timine gereken cevabın misliyle verildiğini vurgulayan Çiçek, bu nedenle darbeci askerlerin kaçtığını dile getirdi.

- "Helikopterlerine o gece el koyduk"

Darbeci askerleri taşıyan helikopterlere o gece el konulduğunu aktaran Çiçek, "Elimizde o helikopterleri düşürecek gücümüz olmamasına rağmen el koyduk. Marmaris'te benim polisim bir taraftan yerdeki o canilere ateş etti bir taraftan da kurşun yağdıran helikopterlere ateş etti. Vatandaşımız oraya koştu silahını aldı o da ateş etti. Vatandaşlar da geldi bizimle orada tek yürek oldu. Biz ertesi gün bu helikopterlere yakıt verdirmeyerek el koyduk." diye konuştu.

Helikopterlere el konulması için Bodrum ve Dalaman'daki komutanları 15 Temmuz gecesi tek tek aradığını söyleyen Çiçek, "Ben o gece o komutanlara tek tek telefon ettim. O diyorum çünkü bunların içinde kahramanlar da var, hıyanet içerisinde olanlar da var. Hıyanet edenler de tabii ki şu an cezaevinde sürünüyorlar. Kahraman olanlar ise şu anda görevlerinin başındalar." dedi.

Çiçek, olaya karışan suikast timinin başarılı operasyonlarla sağ yakalandığını belirterek, "Sabaha kadar otelde polislerimizle çatışan suikast timi sonunda kaçtı. Cesaretleri o kadardı. Hepsini de sağ olarak yakaladık. Bölgedeki vatandaşlarımızın hainlerin yakalanmasında büyük çabası ve emeği oldu. Bu hainlere hiç kimse geçit vermedi." açıklamasında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :