Müezzinoğlu'ndan "bayram ikramının yarısını yiyin" tavsiyesi

Müezzinoğlu'ndan "bayram ikramının yarısını yiyin" tavsiyesi

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

 İSTANBUL (AA) -YEŞİM SERT KARAASLAN - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ramazanın ardından gıda tüketiminde aşırıya kaçmamak gerektiğini belirterek, "Bayramda sağlık için kahvaltıdan sonra olabildiğince su ve sulu gıdalar tüketilmeli ve sunulan ikramın yarısı yenilmeli" dedi. 

Müezzinoğlu, Bahçeşehir'deki evinde ağırladığı AA muhabirine, Ramazan Bayramı’nda sağlıklı beslenmenin kurallarını anlattı. 

Ramazan Bayramı'nın bir diğer adının Şeker Bayramı olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "Şeker Bayramı, sağlık açısından çok doğru bir isimlendirme değil. Şeker Bayramı, şeker tadında herkesin birbiriyle bayramlaştığı, mutlu olduğu, barıştığı günler temennisinde olabilir ama bayramın baklava, tatlı gibi yiyeceklerin üzerine şekillenmesi çok doğru değil” diye konuştu. 

Ramazanın ardından ağır bir beslenmenin doğru olmadığının altını çizen Müezzinoğlu, kahvaltılıkların tercih edilmesini önerdi. Müezzinoğlu, "Kahvaltıdan sonra olabildiğince su ve sulu gıdalar tüketilmeli ve bayramda sunulan ikramın yarısı yenilmeli" ifadesini kullandı. 

-"İkramda ısrardan kaçının"

Bayramda ikramın geri çevrilmesinin, Türk gelenek ve göreneklerine ters düştüğünü ancak kontrollü bir geçiş de yapılması gerektiğini belirten Müezzinoğlu, yarım porsiyon tatlının ya da yiyeceğin yeterli olduğunu vurguladı. Müezzinoğlu, "5 aile ziyaretinde verilen baklavadan birer dilim yense 5 dilim eder. Bu da ağır gelir. Yarısı yense daha faydalı olur" önerisinde bulundu. 

Türk geleneğinde, bayramın ana ikramı tatlının yerine meyve sunmanın pek mümkün olmadığını dile getiren Müezzinoğlu, "Bu kültürün değiştirilmesi çok gerçekçi değil. Bu mantıken doğru olsa bile insanlarımızın gönül dünyasına uymaz. Az tüketilmeli ve misafirlere karşı da ısrarcı olunmamalı" dedi. 

Sağlık için fiziksel aktivitenin önemine işaret eden Müezzinoğlu, bayram sonrasında fiziksel aktivite programlarının hayata geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

Kaynak:Haber Kaynağı