Müezzinoğlu: Her Yıl 20 Bin Hemşire Alacağız

Müezzinoğlu: Her Yıl 20 Bin Hemşire Alacağız

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık sektöründe 50 bin hemşire açığı bulunduğunu söyledi.

Bakanlık olarak her yıl 20 bin hemşirenin göreve başlamasını planladıklarını belirten Müezzinoğlu, “Bu açığı 3 yılda bitirmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık sektöründe 50 bin hemşire açığı bulunduğunu söyledi. Bakanlık olarak her yıl 20 bin hemşirenin göreve başlamasını planladıklarını belirten Müezzinoğlu, “Bu açığı 3 yılda bitirmeyi hedefliyoruz.” dedi.
 
Bir gazetecinin, “Ankara’da hemşireler eylem yapıyor. Özlük haklarının iyileştirilmesini istiyorlar. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?” şeklindeki sorusuna Müezzinoğlu, şu cevabı verdi: “Sağlık çalışanlarının son 10 yılda üslendikleri yük çok ağır. Hizmet sektörü ve sağlık sektörü 24 saat insana hizmet ediliyor.
 
Mesleğin bitirilmesi eleştirisine katılmıyorum. Mesleğin bitirmesi değil her geçen gün saygınlığının arttığı bir dönemi yaşıyoruz. 50 bin hemşire açığımız var. Ortalama her yıl 20 bin hemşire sağlık hizmeti sunumuna katkı verecek. 50 bin açığımız 3 yılda tamamlanacak. 2023 yılına kadar bizim 200 bin hemşireyi yetiştirip hizmete sunmamız gerekiyor. 10 yılda her yıl 20 bin hemşire çalışmaya başlayacak. 2023 yılında yük ve sorumluluğu daha medeni bir seviyeye taşıyabiliriz.”

personelsağlik.com