MÜ'den Davutoğlu açıklaması

MÜ'den Davutoğlu açıklaması

Rektörlük:- "Sayın Davutoğlu'nun katılımından Rektörlüğümüzün çok geç haberi olmuştur. Ayrıca, kulübün gecikmeli yaptığı başvuruda ise Rektörlük onayı bulunmamaktadır"- "Davutoğlu'nun uygun bir zamanda teşrif etmesi halinde etkinliğin en iyi şekilde gerçe

İSTANBUL (AA) - Marmara Üniversitesi (MÜ) Rektörlüğü, AK Parti Konya Milletvekili ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun vereceği konferansın iptal edilmesine ilişkin "Sayın Davutoğlu'nun katılımından Rektörlüğümüzün çok geç haberi olmuştur. Ayrıca, kulübün gecikmeli yaptığı başvuruda Rektörlük onayı bulunmamaktadır." açıklamasını yaptı.

Rektörlükten yapılan açıklamada, Davutoğlu'nun, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Araştırmalar Öğrenci Topluluğu'nun daveti üzerine bir konferans vermesi hususunda medyada bazı haberler çıktığı hatırlatıldı.

Davutoğlu'nun 1996-1999 yılları arasında üniversite bünyesinde bulunan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda doçent doktor kadrosunda görev yaptığı ve sonrasında istifaen ayrıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Üniversitemizde öğrenci kulüplerinin faaliyetleri Öğrenci Kulüpleri Yönergesi'ne uygun yürütülmektedir. Yönergeye göre, bütün öğrenci kulüpleri, herhangi bir etkinliği düzenlemeden önce, planlanan etkinlik tarihinden en az 15 gün önce Rektörlüğe yazılı olarak müracaat eder ve Rektörlükten onay alır. Bu hüküm, A grubu protokole dahil şahsiyetlerin üniversitemizdeki etkinliklere katılımı halinde daha hassas bir şekilde uygulanmaktadır. Söz konusu etkinliğin planlanması, gerekli izinlerin alınması ve ön hazırlıkların yapılması sürecinde yönergenin ilgili maddesine uygun bir şekilde hareket edilmemesinden dolayı Sayın Davutoğlu'nun katılımından Rektörlüğümüzün çok geç haberi olmuştur. Ayrıca, kulübün gecikmeli yaptığı başvuruda ise Rektörlük onayı bulunmamaktadır."

Açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti'ne hizmet etmiş değerli bir devlet adamı ve saygın bir bilim insanı olarak Davutoğlu'nun üniversitede konferans vermesinin, taşıdığı sıfatlar dolayısıyla özel önem taşıdığı" vurgulanarak, şöyle denildi:

"Bu nedenle, hem güvenliğin sağlanması hem de gerekli hazırlıkların kapsamlı bir şekilde yapılması bir zarurettir. Sayın Davutoğlu'nun uygun bir zamanda teşrif etmesi halinde etkinliğin en iyi şekilde gerçekleştirileceği hususu hem öğrenci kulübünün yetkililerine hem de ilgili diğer çevrelere açıkça ifade edilmiştir. Bir öğrenci kulübünün, yönergeye aykırı sebep olduğu fiili durum, köklü mazisi ve yerleşmiş gelenekleri olan üniversitemizi müteessir etmiştir. Ortaya çıkan bu durumun, Davutoğlu'nun şahsı ve üniversitemizin duruşu ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Yaşanan bu durumun malum çevrelerce başka mecralara çekilmesi ve iyi niyetle bağdaşmayan bir kampanyaya dönüştürülmesi, Marmara Üniversitesi camiasını derinden üzmüştür. Sayın Ahmet Davutoğlu'nun üniversitemizdeki bilimsel ve kültürel faaliyetlere katılımının, camiamızı her zaman memnun edeceğini özellikle belirtmek isteriz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :