MSP'den Halep'e destek

MSP'den Halep'e destek

Cezayir'de Barışçıl Toplum Hareketi, yönetimi, Halep'te yaptığı katliamları durdurmak için Suriye rejimine baskı yapmaya çağırdı

CEZAYİR (AA) - Cezayir'de İslami eğilimli siyasi parti Barışçıl Toplum Hareketi (MSP), ülke yönetimine, Halep'te yaptığı katliamları durdurmak için Suriye rejimine baskı yapma çağrısında bulundu.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, "Cezayir makamlarından, Halep'teki kardeşlerimize yönelik katliamı durdurması için Suriye rejimine baskı yapmak amacıyla acil harekete geçmesini talep ediyoruz." denildi.

Halep'e düzenlenen hava saldırılarının insanlık suçu olduğu vurgulanan açıklamada, "Halep'e ve Suriye'nin her yerine yapılan bu terör saldırılarını kınıyoruz. Tüm dünyayı, kalbinde merhamet olan herkesi, konumu, imkanı ve gücü oranında oradaki insanlara yardım yolları bulmak için acele etmeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Arap dünyasındaki kurum ve kuruluşlar ile uluslararası toplumun da suskunluğu nedeniyle Halep'te işlenen bu suçlara iştirak ettiği belirtildi.

Rusya ve Beşşar Esed rejiminin, 21 Nisan'dan beri Suriye'nin Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki sivil yerleşim bölgelerine yönelik bombardımanlarında 76'sı çocuk 200'den fazla sivil hayatını kaybetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :