Mossack Fonseca'ya soruşturma

Mossack Fonseca'ya soruşturma

ABD'li savcılar, Panama merkezli off-shore şirketi Mossack Fonseca çalışanlarına yönelik soruşturma başlattı

NEW YORK (AA) - Panama merkezli dünyanın en büyük off-shore hukuk danışmanlık şirketlerinden Mossack Fonseca çalışanlarına yönelik, ABD'li savcılarca soruşturma başlatıldığı bildirildi.

ABD'nin Wall Street Journal gazetesinin, ismini açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı haberinde, "Panama belgeleri" skandalının merkezinde bulunan Mossack Fonseca şirketinin çalışanlarına karşı, Amerikalı federal savcılar tarafından, suç soruşturması açıldığı belirtildi.

ABD Adalet Bakanlığının Washington merkezi ve New York'un Manhattan Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Mossack Fonseca çalışanlarının, "müşterilerine kasten suç faaliyetine olanak sağlamak", "kara para aklamak ve vergi kaçırmak" suçlamalarıyla karşı karşıya oldukları ifade edildi.

Soruşturmanın henüz ilk aşamalarında olunduğu bilgisi paylaşılırken, Mossack Fonseca şirketi ise internet sitesinde yayımladığı açıklamada suçlamaları reddetti.

Açıklamada, şirketin, vergi kaçırma gibi yasa dışı eylemler konusunda hizmet vermediği dile getirilirken, firmanın hiçbir zaman kanunlara aykırı bir nedenle suçlanmadığı kaydedildi.

Mossack Fonseca'nın, dünyanın farklı bölgelerinde, yasal denetimleri sıkılaşan ülkelerde çalıştığına işaret edilen açıklamada, "Hizmetlerimiz farklı aşamalarda denetleniyor ve uygunluk sicilimiz güçlü." ifadesine yer verildi.

Nisan ayında, Mossack Fonseca şirketinin müşterilerine ait off-shore yatırım faaliyetlerinin, Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) tarafından "Panama belgeleri" adıyla yayımlanması birçok ülkede yolsuzluk soruşturmalarının açılmasına ve bazı üst düzey istifalara sebep olmuştu.

"Panama belgeleri"nde çok sayıda kişi ve şirketin, uluslararası vergi kaçakçılığı ve kara para aklama gibi amaçlarla off-shore şirketler ve hesaplar üzerinden finansal işlem yaptığı öne sürülüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :