Moskova'daki dört McDonald's şubesi geçici olarak kapatıldı

Moskova'daki dört McDonald's şubesi geçici olarak kapatıldı

MOSKOVA (AA) - Rusya Federal Tüketici Haklarını Koruma Servisi (Rospotrebnadzor), ABD merkezli hızlı yiyecek şirketi McDonald's'ın Moskova'daki 4 şubesini geçici olarak kapattı.Rospotrebnadzor'dan...

MOSKOVA (AA) - Rusya Federal Tüketici Haklarını Koruma Servisi (Rospotrebnadzor), ABD merkezli hızlı yiyecek şirketi McDonald's'ın Moskova'daki 4 şubesini geçici olarak kapattı.

Rospotrebnadzor'dan yapılan açıklamada, McDonald's'ın söz konu şubelerinde yapılan denetimlerde besinlerdeki enerji değerinin beyan edilenle aynı olmadığının anlaşıldığı belirtildi. Açıklamada, ihlallerle ilgili resmi işlem yapılarak restoranların geçici olarak kapatılması yönünde tutanak hazırlandığı aktarıldı.

Rospotrebnadzor'un şirket aleyhinde dava açacağı ve raporu mahkemeye sunacağı da kaydedildi. 

McDonald's'tan Rus basınına yapılan açıklamada ise raporun inceleneceği, restoranların bir an önce yeniden açılması için gereken önlemlerin alınmasına hazırlanıldığı belirtildi.

Öte yandan medyada yer alan bazı yorumlarda, McDonald's şubelerinin kapatılmasının yaptırımlarla bağlantılı olabileceği ifade edildi. 

McDonald's Rusya'daki ilk şubesini 31 Ocak 1990'da Moskova'da açmıştı. Şirket, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasından sonra buradaki faaliyetlerini geçici olarak durdurmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı