Moritanya'da seçimin galibi "Cumhuriyet İçin Birlik Partisi"

Moritanya'da seçimin galibi "Cumhuriyet İçin Birlik Partisi"

NOVAKŞOT (AA) - Moritanya'da cumartesi günü ikinci turu yapılan yerel ve genel seçimlerden iktidardaki Cumhuriyet İçin Birlik Partisi galip çıktı. Bağımsız...

NOVAKŞOT (AA) - Moritanya'da cumartesi günü ikinci turu yapılan yerel ve genel seçimlerden iktidardaki Cumhuriyet İçin Birlik Partisi galip çıktı.

Bağımsız Ulusal Seçim Komisyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet İçin Birlik Partisi'nin genel seçimlerin ikinci turunda 22 sandalyenin tamamını kazandığı belirtildi.

Seçimlerin ilk turunda da 67 milletvekilli çıkaran Cumhuriyet İçin Birlik Partisi 157 sandalyeli mecliste toplamda 89 sandalyeye sahip oldu. İkinci sırayı ilk turda 14 sandalye elde eden muhalefetteki Reform ve Kalkınma İçin Ulusal Birlik Partisi aldı.

Cumhuriyet İçin Birlik Partisi yerel seçimlerde de belediye meclislerinde çoğunluğu kazandı.

Moritanya halkının seçimlere aktif katılımından duyulan memnuniyetin ifade edildiği açıklamada, halkın demokrasiye bağlılığı vurgulandı.

Moritanyalılar yerel ve genel seçimlerde ilk tur için 1 Eylül, ikinci tur için 15 Eylül'de sandık başına gitti.

Genel seçimlerde ülkedeki 102 partiden 98'i parlamentodaki 157 sandalye için yarışırken, yerel seçimde ise 219 belediye başkanlığı için oy kullanıldı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :