Moritanya'da muhalif eylem

Moritanya'da muhalif eylem

Hükümetin politikalarını protesto eden göstericiler, Devlet Başkanı Abdulaziz'in üçüncü dönem için aday olmamasını istedi

NOVAKŞOT (AA) - Moritanya'nın başkenti Novakşot'ta düzenlenen eylemde hükümetin politikaları protesto edilerek, Devlet Başkanı Muhammed Veled Abdulaziz'in üçüncü dönem için aday olmaması istendi.

Ülkedeki 14 siyasi partiyi çatısı altında toplayan Ulusal Demokratik ve Birlik Forumu'nun çağrısıyla eyleme katılan binlerce kişi, farklı bölgelerden yürüyüşe geçerek başkentin merkezinde toplandı. Hükümetin politikaları aleyhinde slogan atan göstericiler, Devlet Başkanı Abdulaziz'in 2019'nun ortalarında görev süresinin bitmesinin ardından yönetimden çekilmesini talep etti.

Demokratik Güçler Bloku Partisi Başkanı Ahmed Veled Dade, gösteride yaptığı konuşmada, Moritanya'nın ekonomik, sosyal, güvenlik ve siyaset açısından kötü şartlar altında bulunduğunu belirtti.

Yönetime yakın isimlerin, "ülkenin birliğini bozma çabalarına" ilişkin uyarıda bulunan Dade, muhalefetin bunu kabul etmeyeceğini söyledi. Dade, "ülkenin zenginliklerini yağmalamak" ile suçladığı yönetimin ekonomik çöküşten sorumlu olduğunu ifade etti.

Ulusal Demokratik ve Birlik Forumu, ağustos ayında yapılan ve parlamentonun senato kanadının kaldırılması ile milli marş ve bayrakla ilgili maddelerde değişiklikler yapılmasını öngören anayasa referandumunu boykot etmişti.

Moritanya Devlet Başkanı Abdulaziz, daha önce, görev süresinin sona ermesinin ardından üçüncü dönem için tekrar aday olmayacağını açıklamıştı. Ancak muhalif partiler, Abdulaziz'in bir süre daha görevde kalmayı planladığını düşünüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :