Morhipo.com mobil sayfa ziyaretlerini yüzde 400 artırdı

Morhipo.com mobil sayfa ziyaretlerini yüzde 400 artırdı

Morhipo.com Genel Müdürü Arditti:- "Çalışmalarımız sonucunda üye sayımız 6 milyonu geçti. Mobil sayfa ziyaretlerimiz yüzde 400 arttı. Toplam trafiğimizin yüzde 70'i mobilden geliyor"

İSTANBUL (AA) - Morhipo.com Genel Müdürü Şule Kuban Arditti, mobil cihazların perakende dünyasını önemli ölçüde etkilediğini belirterek, mobil sayfa ziyaretlerini bu yıl yüzde 400 artırdıklarını ve toplam trafiklerinin yüzde 70'inin mobilden geldiğini bildirdi.

Morhipo.com açıklamasında görüşlerine yer verilen Arditti, günümüzde mobil cihazların hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini vurguladı. Danışmanlık hizmetleri veren OC&C Strategy Consultants ile Google'ın "Türkiye Mobil İnternet Ekonomisi Raporu" hazırladığını anımsatan Arditti, söz konusu rapora göre, Türkiye'de 5 yılda iki kat büyüyen mobil ekonominin dolaylı etkileriyle 2015'te toplam 93,6 milyar TL'lik değer yarattığını dile getirdi.

Rapora göre mobil ekonominin doğrudan katkısının toplam Gayri Safi Yurt İçi Hasılanın (GSYH) yüzde 1,8'ine denk gelirken mobil ekonominin toplamda tüm GSHY'nin yaklaşık yüzde 4,8'ine tekabül ettiği bilgisini paylaşan Arditti, şunları kaydetti:

"İletişimin temeli haline gelen mobil cihazlar, perakende dünyasının da her geçen gün daha fazla merkezine oturuyor. OC&C Strategy Consultants ve Google'ın yayınladığı rapor, mobilin gücünü bir kez daha ortaya koyuyor. Araştırma ve danışmanlık şirketi Ovum da 2020 yılına kadar mobil cihaz satışlarının dünya genelinde 2 milyarı aşacağı tahmininde bulunuyor. Satışlardaki bu artış ve özellikle geniş ekran telefonlara olan talep mobil üzerinden yapılan alışverişlerin de artmasına neden oluyor.

Günümüzde mobil e-ticaret içerisinde en önemli büyüme temposunun mobil ödemeler alanında yaşandığını söyleyebiliriz. Artan mobil e-ticaret hacmine paralel olarak insanlar artık geçmişe oranla çok daha güvenli ve bol alternatifli ödeme sistemlerine ihtiyaç duyuyor. Bu da geçmişle kıyasladığımızda günümüzde çok çeşitli mobil ödeme sistemlerinin hayatımıza girmesine neden oluyor."

Arditti, tüm bu gelişmelerin Morhipo.com'un performansına da yansıdığını ifade etti. Bu yıl özellikle hizmete yeni sunulan 4,5G ile kullanıcıların daha hızlı sayfa görüntüleyerek ve bekleme sürelerini de kısaltarak mobil e-ticaret alışverişlerini çok daha kolay ve keyifli bir şekilde yapabilir duruma geldiğini belirten Arditti, şu açıklamalarda bulundu:

"Veri aktarım hızının artması ile zengin içerikli uygulamalar da arttı. Bu nedenle, müşteriler ürün videosu ya da sanallaştırma ile farklı alışveriş deneyimleri yaşama fırsatı buldu. Biz de mobilin gücünü arkamıza alarak sektörü ve müşterilerimizi yeniliklerle tanıştırmaya devam ettik ve her yıl yüzde 50'nin üzerinde bir büyüme ortaya koyarak e-ticaret pazarının çok üzerinde bir performansa ulaştık. Tüm bu çalışmalarımız sonucunda üye sayımız 6 milyonu geçti. Mobil sayfa ziyaretlerimiz yüzde 400 oranında arttı. Toplam trafiğimizin yüzde 70'i mobilden geliyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :