Moody’s’ten Avro Bölgesi büyümesine ilişkin değerlendirme

Moody’s’ten Avro Bölgesi büyümesine ilişkin değerlendirme

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'ten yapılan açıklamada, yatırımcıların büyük çoğunluğunun Avro Bölgesi’nde ekonomik büyümenin bu yılın sonunda yukarı yönlü sürpriz yapabileceği yönünde beklentiye hakim olduğu bildirildi

LONDRA (AA) – Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Avro Bölgesi’nde bu yıl sonunda ekonomik büyümenin beklentinin üzerinde gerçekleşebileceğini bildirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, yatırımcıların büyük çoğunluğunun Avro Bölgesi’nde ekonomik büyümenin bu yılın sonunda yukarı yönlü sürpriz yapabileceği yönünde beklentiye hakim olduğu bildirildi

Ankete katılanların yüzde 55’inin Avro Bölgesi’nde ekonomik iyileşmenin artarak devam edeceğini düşündüğü kaydedildi.

Açıklamada ankete katılanların yüzde 27’sinin Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) öngörülenden daha hızlı bir şekilde politika değişikliğine gitmesinin en büyük risk olarak gördüğü bildirildi.

Ankete katılanların yüzde 22’sinin Avrupa Birliği karşıtı söylemlerin artışını, yüzde 20’sinin ise İtalya ve İspanya’daki olası olumsuz siyasi gelişmeleri en büyük risk olarak gördüğü belirtildi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerine yer verilen Moody’s Direktör Yardımcısı Ivan Palacios ise "Güçlü küresel ticaret büyümesinin de desteği ile 2018 yılında Avro Bölgesi büyümesinin yaklaşık yüzde 2 seviyesinde olmasını bekliyoruz. Olumlu finansman koşulları, pozitif ticaret görünümü yatırımlarda güçlü büyümeyi destekleyecek.” ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :