Moody's'in Türkiye kredi notu kararı

Moody's'in Türkiye kredi notu kararı

İTO Başkanı Oran:- "Sınırına yerleşmeye çalışan terörü yok etmek üzere 80 milyonun yekvücut olduğunu görenler, yine not silahına sarıldı. Büyük tezgahta sıra Moody's'te..."- "Not kuruluşları, Türkiye'ye verdikleri her notta istikrarlı şekilde yanılmaya de

İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Öztürk Oran, Moody's'in Türkiye'nin kredi notu kararına ilişkin, “Sınırına yerleşmeye çalışan terörü yok etmek üzere 80 milyonun yekvücut olduğunu görenler, yine not silahına sarıldı. Büyük tezgahta sıra Moody's'te..." ifadelerini kullandı.

Oran, yaptığı yazılı açıklamada, Moody's'in Türkiye'nin kredi notu kararını değerlendirdi.

Oran, "Sınırına yerleşmeye çalışan terörü yok etmek üzere 80 milyonun yekvücut olduğunu görenler, yine not silahına sarıldı. Büyük tezgahta sıra Moody's'te... Ama silahları hep olduğu gibi bu kez de geri tepti. Piyasaların nötr kalması bunun ispatı..." ifadelerini kullandı.

IMF ve Moody’s gibi güç odaklarının istediği şekilde Türkiye’nin faizleri artırmadığını ve reel sektörüne destek çıktığını belirten Oran, şunları kaydetti:

"Dün IMF, bugün Moody’s… Not düşürme gerekçesi ya da tavsiye diye saydıkları maddeler zaten niyetlerini de ortaya koyuyor. Bizim güçlendiğimiz alanları zafiyet diye göstermeye çalışanlar, korku senaryoları için başka ülke seçsinler.

Not kuruluşları Türkiye’ye verdikleri her notta istikrarlı şekilde yanılmaya devam ediyorlar. Hala belli bir senaryoya hizmet etmek uğruna gülünç duruma düşüyorlar. Türkiye açıklanan son verilerde onların haksız ve asılsız öngörülerine inat yüzde 11 (yılın üçüncü çeyreği) büyüdü. Çünkü piyasayı kandıramazsınız. Piyasa, gerçeğin peşine düşer. Ülkemize yabancı yatırımcı akışında ivme sürüyor. Borsa İstanbul tarihi seviyelerde. Şubat ihracatında yine rekor kırdık. Hisse senetleri ve devlet bonolarındaki satış 5 yılın zirvesinde. Tüm dinamikler bu denli canlıyken, ülkemizin birlik ve beraberliği en üst noktadayken böylesi kararları ancak kendileri dikkate alır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :