"Moodys’in aksine Türkiye'yi yatırım yapılabilir görüyoruz"

"Moodys’in aksine Türkiye'yi yatırım yapılabilir görüyoruz"

DS-Concept CEO'su Hütten: - "Moody's geçen ay Türkiye'nin kredi notunu kırarak yatırım yapılabilir seviyenin altına indirdi. Oysa DS-Concept'in 11 merkezi arasında en büyük büyüme oranını en zor döneminde bile Türkiye’de yakaladık"-"DS-Concept olarak, Tür

İSTANBUL (AA) - Alman finans kurumu DS-Concept'in Üst Yöneticisi (CEO) Ansgar Hütten, Moody’s'in geçen ay Türkiye’nin kredi notunu düşürdüğünü hatırlatarak, "Oysa DS-Concept’in 11 merkezi arasında en büyük büyüme oranını en zor döneminde bile Türkiye’de yakaladık. DS-Concept olarak, Türkiye’yi yatırım yapılabilir ülke kategorisinde görüyor ve bütün planlarımızı bu değerlendirme üzerinden kurguluyoruz." dedi.

Hütten, DS-Concept'in diğer ülkedeki CEO’ları onuruna verilen davette yaptığı konuşmada, ABD’den Çin’e, İngiltere’den Birleşik Arap Emirlikleri’ne 11 ülkede faaliyet gösteren merkezlerinin CEO’larını İstanbul’da topladıklarını, bölgenin en güçlü ekonomisine sahip Türkiye’nin kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.

Her ülkenin zaman zaman sıkıntılı dönemlerle karşı karşıya kalabildiğini belirten Hütten, Türkiye’nin içinde bulunduğu zorlu süreci en kısa sürede aşacağına ve uzun vadede dünyanın önde gelen ekonomilerinden biri olacağına inandıklarını vurguladı.

Türkiye’de yıllardır hazır giyim başta olmak üzere pek çok sektörle yakın iş birliği içinde çalıştıklarını ifade eden Hütten, "DS-Concept olarak, 2016 yılını 5,8 milyar dolar ciro ile kapatmayı öngörüyoruz. 2017’de ise 6,5 milyar dolar ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. Yatırım planlarımızda Türkiye’nin çok özel bir yeri var. Ekonomisi sağlam temeller üzerine oturan bu ülkede gelecekte de çok önemli işlere imza atacağız." diye konuştu.


- "CEO toplantımızı öne alarak İstanbul’da yapmaya karar verdik"


Ansgar Hütten, Türkiye’nin geleceğine dair inançlarını hiçbir zaman yitirmediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Küresel alıcıların ve kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ile ilgili tereddütleri olduğunu biliyoruz. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s geçen ay Türkiye’nin kredi notunu kırarak yatırım yapılabilir seviyenin altına indirdi. Oysa DS-Concept’in 11 merkezi arasında en büyük büyüme oranını en zor döneminde bile Türkiye’de yakaladık. DS-Concept olarak biz Türkiye’yi yatırım yapılabilir ülke kategorisinde görüyor ve bütün planlarımızı bu değerlendirme üzerinden kurguluyoruz. Türkiye’ye olan desteğimizi göstermek ve mevcut karamsar havayı biraz olsun dağıtabilmek için CEO toplantımızı öne alarak İstanbul’da yapmaya karar verdik. Diğer taraftan dünya genelinde yıllık 2,5 milyar dolar alım yapan 11 küresel alıcıyı da İstanbul Moda Konferansı için Türkiye’ye getirdik."

DS-Concept’in uluslararası ticaret finansmanı alanında faaliyet gösteren ve dünya ticaretine yön veren bir organizasyon olduğunu belirten Hütten, diğer banka ve finansal kuruluşlardan farklı olarak her firmanın ihtiyacına özel finansal çözümler geliştirdiklerini söyledi.

Hütten, dünya ticaretine yön veren ülkelerdeki merkezleri aracılığıyla küresel ticarette edindikleri deneyimi Türkiye’deki ihracatçıların hizmetine sunmayı hedeflediklerini de bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı