Moody’s Rusya’nın görünümünü “durağan”a çevirdi

Moody’s Rusya’nın görünümünü “durağan”a çevirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moodys'ten yapılan açıklamada Rusya’nın “Ba1” seviyesindeki kredi notunun korunduğu, kredi notu görünümünün ise negatiften durağana çevirildiği kaydedildi

LONDRA (AA) – Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Rusya’nın “Ba1” olan kredi notunu teyit ederken, not görünümünü negatiften durağana revize etti.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Rusya’nın “Ba1” seviyesindeki kredi notunun korunduğu, kredi notu görünümünün ise negatiften durağana çevirildiği kaydedildi.

Açıklamada not görünümünde revizyona gerekçe olarak, Rusya’nın orta vadeli mali konsolidasyon stratejisinin hükümetin petrol ve doğalgaz gelirlerine olan bağımlılığını azaltması ve tasarruf tamponlarının kademeli şekilde yenilenmesi yönündeki beklenti gösterildi.

Rusya ekonomisinin iki yıllık resesyon sürecinden çıkarak toparlanma yolunda ilerlediği, orta vadeli konsolidasyon stratejisinin Rusya’nın kredi notuna ilişkin riskleri azalttığı kaydedildi.

Açıklamada Rusya’nın milli gelirine oranla bütçe açığının, 2017-2019 yıllarını kapsayan dönemde yılda yaklaşık yüzde 1 baz puan seviyesinde azalmasının beklendiği, mali konsolidasyon hedeflerinin ise ulaşılabilir olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca; 2015 yılında yüzde 2,8, geçen sene ise 0,2 seviyesinde daralan Rus ekonomisinde ılımlı toparlanmanın beklendiği, potansiyel ortalama büyümenin ise önümüzdeki yıllarda yaklaşık yüzde 1,5-2,0 aralığında gerçekleşmesinin öngörüldüğü kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :