Moody's İsviçre'nin notunu korudu

Moody's İsviçre'nin notunu korudu

Moody's, İsviçre'nin kredi notunun "Aaa" seviyesinde, görünümünün de "durağan" olarak teyit edildiğini duyurdu

NEW YORK (AA) - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İsviçre'nin kredi notu ve görünümünün korunduğunu açıkladı.

Moody's'ten yapılan yazılı açıklamada, İsviçre'nin kredi notunun "Aaa" seviyesinde, görünümünün de "durağan" olarak teyit edildiği bildirildi.

İsviçre ekonomisindeki çeşitlilik ve güçlü kurumlar sayesinde ülkenin küresel finansal krize direndiği kaydedilen açıklamada, kamu borcunun gayrisafi yurt içi hasılaya (GSYİH) oranının yüzde 35'in altında olması ve yıllık bütçelerdeki dengenin ülkede yüksek mali gücü oluşturduğu belirtildi.

Açıklamada, İsviçre hükümetinin mali kurallara sıkı sıkıya bağlı kalması sayesinde kamu borcunun GSYİH'ye oranının 2003'te yüzde 50,7'lik seviyeden geçen sene yüzde 34,1'e gerilediği aktarıldı.

İsviçre hükümetinin risk yönetimini ve regülasyonların uygulanmasını dikkatlice yerine getirdiği bildirilen açıklamada, bunların ülkenin finansal sektöründe ortaya çıkabilecek potansiyel kırılganlıkları azalttığına işaret edildi.

Moody's, öte yandan, İsviçre'nin yaşlanan nüfusu nedeniyle ülkenin kamu emeklilik fonunun ve devlet finansmanlarının olumsuz etkilenebileceği uyarısında bulunarak, ülkede emeklilik fonlarının düşük faiz ortamında yeteri kadar yatırım geliri oluşturmakta zorlanacağını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :