Moodist'e "Özel AMATEM" statüsü

Moodist'e "Özel AMATEM" statüsü

Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesine Özel AMATEM statüsü verildi

İSTANBUL (AA) - Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesine Sağlık Bakanlığı tarafından Özel AMATEM statüsü verildi.

Hastane açıklamasına göre, Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi, Sağlık Bakanlığınca madde bağımlılığı ile mücadele çerçevesinde her türlü ilaç kullanımına ve tedaviyi kullanmaya yetkili kılındı. Moodist'e Özel AMATEM statüsü verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi Bağımlılık Merkezi Direktörü Prof. Dr. Kültegin Ögel, şunları kaydetti:

"Alkol ve Madde Bağımlılar Araştırma ve Tedavi Merkezi (AMATEM) statüsü, hastanelere TC Sağlık Bakanlığı tarafından verilir. Bu statü hastanelerin bağımlılık tedavi merkezi olarak çalışmak için yeterli ekip ve donanıma sahip olduklarını gösterir. AMATEM statüsünü elde edebilmek için Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezleri Yönetmeliğinde belirtilen konuların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bunlar bir hastanenin bağımlılık merkezi olarak çalışması için gerekli olan yeterlilikleri gösterir.

AMATEM statüsündeki hastaneler, her türlü ilaç kullanımına ve tedaviyi kullanmaya Sağlık Bakanlığı tarafından yetkili kılınmışlardır. Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi de 13.03.2017 tarihi itibarıyla Özel AMATEM statüsü kazandı. Moodist Hastanesi olarak; tecrübeli ekibimizle, bilime dayalı tanı ve tedavi yöntemlerini, etik, insancıl bir tutum içinde, hasta ve hasta yakınlarının mahremiyetlerine özen göstererek uygulamaktayız."

Ögel, Moodist'in bağımlılık, ergen bağımlılık, acil psikiyatri bölümleri ve anestezi, EKT, TMS gibi tüm psikolojik tanı testleri gibi ruh sağlığına yönelik bilim ve teknolojinin gerektirdiği koşulları sağladığını ve 75 yatak kapasiteli tam teşekküllü özel bir psikiyatri hastanesi olduğu için Özel AMATEM statüsü kazandığını bildirdi.


- "Bağımlılıktan kurtulmak mümkün"


Bağımlıların tedavi koşullarına uymaları halinde bağımlılıktan kurtularak normal yaşamlarına dönmelerinin mümkün olduğuna dikkati çeken Ögel, toplumda "bir kez başlarsan bir daha kurtulamazsın" ya da "bir kez kurtulmayı başaramadı isen asla başaramazsın" gibi inanışların yanlış olduğunu vurguladı.

Ögel, hangi yaşta olursa olsun tüm bağımlıları profesyonel yardım almaya davet etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :