Montreal Caz Festivali’ne Türkiye damgası

Montreal Caz Festivali’ne Türkiye damgası

Türk Hava Yolları’nın ana sponsorluğunda başlayan Montreal Caz Festivali’nde açılışa Türkiye etkinlikleri damga vurdu

MONTREAL (AA) – Dünyanın en prestijli caz festivalleri arasında gösterilen Montreal Caz Festivali, Türkiye etkinlikleri ile başladı.

Türk Hava Yolları’nın ana sponsorluğunu üstlendiği festivalin açılış gününde Türkiye'nin kültür, sanat ve turizm değerlerinin tanıtımı yapıldı.

Toronto Kültür ve Tanıtma Ataşesi Derya Şerbetçi, AA’ya yaptığı açıklamada, festivalde yeralan Türkiye standlarının büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Şerbetçi, "THY'nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve dünyanın en prestijli caz festivallerinden biri olan Montreal Caz Festivali'nde ülkemizi tanıtıyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Böylesi büyük bir müzik organizasyonunda bizler de ülkemizin zengin kültür ve sanat değerleri ile birbirinden güzel Türkiye görselleri ile yer alıyoruz. Festivalde ülkemizin görsellerinin yer aldığı alan yoğun ilgi görüyor. Ziyaretçilerin bazıları kendilerini Türkiye'de hissettiklerini ilettiler. Tanıtım videolarımızı izleyip, ülkemizi ziyaret edenler ise ‘yapmadığımız çok şey varmış, muhteşem bir ülkeniz var’ diyerek, en kısa zamanda tekrar gitmek istediklerini bildirdiler’’ dedi.

Kültür ve Tanıtım Ataşeliğinin enformasyon standı ile birlikte ebru sanatçısı Özlem Çopur, hat sanatçısı Fatmagül Saklavcı, çini sanatçısı Meryem Buhari’nin yeraldığı festivalde, Hoy-Tur Halk Oyunları ekibi de festival boyunca sanatseverlerle buluşacak.

Kanada’nın en önemli kültür ve sanat etkinliklerinden biri olan Montreal Caz Festivali 9 Temmuz 2016 tarihine kadar açık kalacak. Bu yıl 37.si düzenlenen Montreal Caz Festivali, geçen yıl 2 milyonu aşkın ziyaretçisi ile Guiness Rekorlar Kitabı’na girmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :