Montella: Konya taraftarının itici gücü zafere katkı sağladı

Montella: Konya taraftarının itici gücü zafere katkı sağladı

A Milli Futbol Takımı'nın Teknik Direktörü Vincenzo Montella, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde gösterdiği başarıyla Türk futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

A Milli Futbol Takımı'nın başarılı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Türk futboluna tarihi bir başarı yaşattı. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda topladığı 16 puanla elemelerin bitmesine 1 maç kala, Türkiye'nin finallere katılım hakkını kazanmasında büyük bir rol oynadı.

Hırvatistan'ı deplasmanda 1-0 mağlup eden takımının ardından Letonya'yı Konya'da 4-0'lık bir skorla geçti. Montella, bu önemli başarı sonrası sosyal medya hesabı üzerinden bir teşekkür mesajı yayınladı.

Montella: Büyük bir gurur ve mutluluk yaşıyorum

İtalyan teknik direktör, paylaşımında duygularını şu şekilde ifade etti: "Türkiye'yi, 2024 Avrupa Şampiyonası finallerine götüren ilk yabancı teknik direktör olmaktan dolayı büyük bir gurur ve mutluluk yaşıyorum. Milli takımda mücadele eden tüm oyuncuları gönülden tebrik ediyorum. Kalitelerinden emin olduğumuz ve kendilerine güvendiğimiz oyuncularımızın Hırvatistan ve Letonya karşılaşmalarında sergiledikleri tutkulu ve azimli mücadele, Türkiye'yi bu büyük turnuvaya taşıdı."

Montella ayrıca, Türk futbolseverlere de güvenini dile getirdi. "Sevgili Türk halkı, milli futbolcularımızın potansiyelinden asla şüphe etmeyiniz. Ben ve ekibim, onların becerilerini en iyi şekilde kullanmaları için uğraştık. Bizlere daha büyük sevinçler yaşatacaklarından eminim" dedi.

Konya Taraftarının İtici Gücü

Teknik direktör, zafer gecesine katkı sağlayan taraftarlara da minnettarlıkla seslendi. "Bize dün akşam verdikleri itici güçle Konya'daki zafer gecemize katkı sağlayan taraftarlarımıza da sevgilerimi sunuyorum" dedi.

Son olarak, Montella, hazırlık dönemindeki özverili çalışmaları için teknik ekibi, kamp ortamını en iyi şekilde yürüten milli takım personelini ve destekleri için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimine teşekkürlerini iletti.

Vincenzo Montella, Türk futbolunun geleceğinde parlak bir iz bırakarak, milli takımı tarihindeki ilk Avrupa Şampiyonası finallerine taşıyarak önemli bir dönüm noktası olmuştur.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.