Moldova Cumhurbaşkanı Dodon Azerbaycan'da

Moldova Cumhurbaşkanı Dodon Azerbaycan'da

Dodon, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'le görüştü

 Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Azerbaycan'da mevkidaşı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

Başkent Bakü'de Dodon'u resmi törenle karşılayan Aliyev, konuk cumhurbaşkanıyla ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi.

Aliyev, görüşmelerden sonra düzenlenen basın toplantısında, bundan sonra da iki ülke arasındaki siyasi ilişkileri güçlendireceklerini ve uluslararası kurumlarda ortak hareket edeceklerini söyledi.

Ticari ilişkilerin geliştirilmesi yönünde büyük potansiyel olduğunu bildiren Aliyev, "Ticaret hacmimiz yeterli değil. Bunun geliştirilmesi için ilgili kurumlara talimat verdik. Azerbaycan çok sayıda ulaştırma ve enerji projeleri gerçekleştiriyor. Bu projeler artık ülkemizin dışına çıktı. Projelerimizde Moldovalı ortaklarımızla iş birliği yapmak isteriz." şeklinde konuştu.

Dodon da iki ülke arasındaki ticaret hacminin yetersiz olduğunu ifade ederek hükümetler arası karma komisyonun kısa sürede bu konuyu müzakere etmek için toplanması gerektiğini belirtti.

İş adamlarının da karşılıklı olarak görüşmesinin ticari ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını söyleyen Dodon, "Ticaret hacmimiz 2016'da yüzde 30 arttı. Rakamlara bakarsak şimdilik 5 milyon dolar düzeyinde. Bu ise çok düşük bir seviye. Potansiyelimizin çok daha fazla olduğundan eminim." dedi.

 

Moldova Cumhurbaşkanı Dodon Azerbaycan'da

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :