Molde-Fenerbahçe maçına doğru

Molde-Fenerbahçe maçına doğru

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira:"Yarın kesinlikle hedefi kazanmak olan bir takım sahaya çıkacak"- "Avrupa Ligi bizim için ikinci planda kalmış değil, son derece önemli bir hedef"- "Hava karlıymış, yağmurluymuş, çok rüzgarlıymış... Bunları konuşmak yer

MOLDE (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda yarın Norveç'te Molde'yle oynayacakları maça kazanmak için çıkacaklarına söyledi.

Portekizli teknik adam, karşılaşmanın oynanacağı Aker Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına sarı-lacivertli futbolcu Gökhan Gönül'le katıldı.

Pereira, grup lideriyle oynayacaklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

 "Grubun en güçlü takımı olduğunu ispatladılar. Şu anda grupta da form durumu olarak en iyi takım Molde. Organize bir takımla oynayacağız. Net bir şekilde biliyoruz ki defansif anlamda çok iyi olan, agresif bir takım göreceğiz karşımızda. Özellikle topu kaybettiği an agresif olan, kazandığında da hızlı bir şekilde dikine hücum gerçekleştiren bir takım. Ani ataklarda da son derece tehlikeliler. İlk karşılamada defansif anlayışımızı kaybettiğimizde bunu ispatladılar. Yarın üst düzey konsantrasyon gösterip, ani ataklarına izin vermemeliyiz. Daha organize bir takım olduğumuzu, ofansif anlayışımızı geliştirdiğimizi ispatlamalıyız. Takımımdan beklentim bu yönde."

Suni çimde ve zorlu hava koşullarında oynayacaklarını anlatan Portekizli teknik adam, yarın sahada iyi bir görüntü vermek istediklerini anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Yarın kesinlikle hedefi kazanmak olan bir takım sahaya çıkacak. Sahada, Avrupa Ligi hedeflerimiz için son derece bilinçli bir takım olacak. Üç puan alabilmek için her şeyimizi sahaya koyacağız. İstediğimiz hırslı takım görüntüsünü veren, kazanmak isteyen bir takım göreceğiz sahada. Avrupa Ligi bizim için ikinci planda kalmış bir hedef değil, son derece önemli bir hedef. Bu sene iki tane temel hedefimiz var; Avrupa Ligi'nde olabildiğince ileri gidip,Türkiye'de de şampiyon olmak. Bu hedefe gidebilecek güçlü bir takımla sahada olmaya çalışacağız."

 

- "Dua edeceğim"

 

Vitor Pereira,  Molde Teknik Direktörü Ole Gunnar Solskjaer'in "Umarım yarın yağmur yağar, rüzgar eser ve ilk maçtaki gibi şanslı oluruz" sözlerine ilginç bir cevap verdi.

Norveçli teknik adamın sözlerinin hatırlatılması üzerine gülen Pereira, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O zaman benim de bu akşam dua etmem lazım. Yağmur, kar yağmasın, rüzgar olmasın, diye. Ne demek istediğini anladım aslında.  Burada Celtic'le oynadıkları maç yağmur altında rüzgarlı bir havada oynandı. Rakip takımlar bu şartlara alışık değil. Konsantre olup, kendi oyunumuza güvenerek, her şeyini ortaya koyan agresif bir takım olmalıyız. Avrupa Ligi seviyesinde böyle oynamalısınız. Hava karlıymış, yağmurluymuş, çok rüzgarlıymış... Bunları konuşmak yerine, güçlü takımlar güçlerini ortaya koymalı, işlerini en iyi şekilde yapmalı.  Bence galibiyet için gereken şartlar bunlar. Diğer şartta onlardan daha fazla gol atmak."

Takımın son zamanlarda aldığı iyi sonuçların moralleri yükselttiğini aktaran Pereira, "Başarı sonuçla ölçülür. Eğer başarılı sonuçlar alıyorsanız sahada daha fazla koşar, daha agresif ve dinamik bir oyun ortaya koyarsınız. İyi sonuçlar almak daha iyi bir takım olmak anlamına gelir. Bireysel ve takım olarak kendinizi daha iyi hissedersiniz. Sonuç geldikçe güven artar, gülücükler ve neşeli görüntüler ortaya çıkar. Ben de kaybedince gülmeyi hiç sevmem" diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı