Mogherini Bangladeş Dışişleri Bakanı Ali'yle görüştü

Mogherini Bangladeş Dışişleri Bakanı Ali'yle görüştü

Görüşmede Arakanlı sığınmacıların durumu ele alındı

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Bangladeş Dışişleri Bakanı Hasan Mahmud Ali ile bir araya gelerek Bangladeş'teki Arakanlı sığınmacıların durumunu görüştü.

Mogherini'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Brüksel'deki görüşmenin, son aylarda Myanmar'dan Bangladeş'e kaçan yaklaşık 670 bin sığınmacının durumunu ele almak için önemli bir fırsat teşkil ettiği belirtildi.

Mogherini, Bangladeş halkı ve hükümetini üstlendiği insani rolden dolayı tebrik etti ve AB'nin gerek siyasi olarak gerek insani yardım sağlama konusunda her zaman destek vermeye hazır olduğunu vurguladı.

Bangladeş ve Myanmar arasında varılan sığınmacıların iadesine ilişkin anlaşmanın Arakanlı Müslümanların gönüllü ve güvenilir bir şekilde dönüşünü sağlaması gerektiğini vurgulayan Mogheri, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin sürece dahil edilmesi çağrısında bulundu.

Mogherini'nin AB Konseyi'nin Myanmar ordusu ve güvenlik güçlerinin ihlallerini kınayan kararı hakkında Ali'ye bilgi verdiği görüşmede AB-Bangladeş ikili ilişkileri ve Bangladeş'teki siyasi durum da gündeme geldi.

AB Konseyi 26 Şubat'ta Arakan eyaletindeki durumun ciddiyetini koruduğuna dikkati çekerek "AB Konseyi, Myanmar ordusu ve güvenlik güçleri tarafından işlenen tecavüz ve cinayet dahil olmak üzere tüm sistematik insan hakları ihlallerini kınıyor." açıklamasında bulunmuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :