"Modern Serada Çiçekçilik Örnek Uygulama Alanı"

"Modern Serada Çiçekçilik Örnek Uygulama Alanı"

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hazırlanan ve TRAKYAKA tarafından desteklenen projenin protokolü imzalandı- Rüzgar ve güneş enerjisiyle sulaması gerçekleşecek serada, bölgede çiçekçilik konusunda üretimin arttırılması hedefleniyor

TEKİRDAĞ (AA) - Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından desteklenen "Süleymanpaşa İlçesi Modern Serada Çiçekçilik Örnek Uygulama Alanı" projesinin protokolü imzalandı.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, ajans binasında gerçekleşen imza töreninde yaptığı konuşmada, rüzgar ve güneş enerjisiyle sulaması gerçekleşecek serada, bölgenin çiçekçilik konusunda üretimin arttırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Kalkınma ajansı olarak hedeflerinin yapılan projelerle rol model olmak olduğunu vurgulayan Şahin, şunları söyledi:

"Sera projesiyle hem belediye ihtiyacını karşılayacak hem de insanlar bu projenin çalıştığını göreceği için rol model olacak. İnsanlar bunu görerek onlar da sera açacak ve bu projeler insanlara fayda sağlamış olacak. Belediye vasıtasıyla hem rol model olmak hem de yatırımcı çekmek ve tüm belediyelerin bunu uygulamasını bekliyoruz. Bu projeyle çiftçimize, esnafımıza da gelir kapısı oluşturuluyor."

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise belediyenin parklar için ihtiyaç duyduğu çiçeklerin üretiminin serada olacağını bildirdi.

Serada üretilen çiçeklerin tüm ihtiyaçlarını karşılamayacağını ancak köy kooperatiflerine örnek olması için bu projeyi geliştirdiklerini vurgulayan Eşkinat, TRAKYA'nın sürecin başından beri kendilerine destek verdiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Bıyıkali Mahallesi'nde bulunan Hobi Behçeleri'nin yan tarafındaki alanda oluşturulacak 600 bin lira bedelli projenin protokolü Şahin ve Eşkinat tarafından imzalandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :