Modern pentatlonda olimpik bilinç

Modern pentatlonda olimpik bilinç

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Akşin:

ANKARA (AA) - MUSA SAMUR - Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Yaşar Akşin, "Olimpiyatlara sporcu gönderecek bir branşın federasyonu olma bilinciyle hareket ediyoruz" dedi. 

Yaşar Akşin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak sporcuların uluslararası tecrübe kazanmaları için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Federasyon yönetiminin 2012'de göreve başladığını hatırlatan Akşin, ilk günden itibaren altyapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini ve sporcuların en büyük eksiği olan eskrim çalışmaları için bir antrenörle anlaştıklarını dile getirdi.

Sporcuların olimpiyatlar öncesi uluslararası tecrübe kazanmasını çok önemsediklerini belirten Akşin, şu ifadeleri kullandı:

"Ankara’da pentatlon ve biatlon müsabakaları düzenledik. Bu müsabakalar sonucunda yurt dışında ülkemizi temsil edecek milli takımı belirledik. Portekiz Turnuvası'na 4 sporcuyla katıldık ve İlke Özyüksel gümüş madalya alarak kürsüye çıktı. Bulgaristan'da altın madalya alan İlke, Budapeşte'deki kota yarışları sonucunda Gençlik Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandı. Barcelona’da yapılan Uluslararası Yıldız A-B Trofeu Turnuvası’nda Sıdal Aslan altın madalya aldı." 

 

- Ankara'da olimpiyat kampı

 

Türkiye'nin temsil edildiği yarışmaların neredeyse tamamında madalya aldıklarını ifade eden Akşin, 2016'daki olimpiyatlara yönelik çalışmalara hız verdiklerini ve bu ay Ankara’da 30 sporcunun katılımıyla modern pentatlon yaz okulu açtıklarını anlattı.

Olimpiyatlara hazırlık için 14 sporcunun katılacağı 26 günlük bir kamp daha organize edeceklerini kaydeden Yaşar Akşin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sporcularımızın antrenörleri tarafından belirlenen eksiklerini giderecek kamplar yapmaya çalışıyoruz. Örneğin bir kampımız eskrim bir kampımız da ata binme ağırlıklı yapılıyor. Ağustos ayındaki kampımızda sporcular ata binme çalışmaları yapacak. Olimpiyatlara hazırlık uzun ve yorucu bir süreç. Bu konuda sporcularımıza olanaklar sağlamak da bizim görevimiz. Modern pentatlonun gelişmesi, tanınır hale gelmesi ve Avrupa'da söz sahibi olabilmemiz için çalışmalarımıza gece gündüz devam ediyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı