Modern pentatlon: Dünya Kupası 1. Ayak Yarışları

Modern pentatlon: Dünya Kupası 1. Ayak Yarışları

- Türkiye, yarışları bronz madalyayla tamamladı


ANKARA (AA) - Uluslararası Modern Pentatlon Birliğinin Mısır'da düzenlediği Dünya Kupası 1. ayak yarışları sona erdi.

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, başkent Kahire'de organize edilen yarışlarda kadınlarda 21 ülkeden 65, erkeklerde ise 19 ülkeden 70 sporcu mücadele etti.

Türkiye'nin iki kadın ve bir erkek sporcuyla yer aldığı yarışlarda, milli sporcu İlke Özyüksel, bin 325 puanla bronz madalyanın sahibi oldu.

Diğer Türk sporculardan Sesim Alpuğan eleme B Grubu'nda 876 puanla 29'uncu, Buğra Ünal ise erkekler final müsabakasında bin 367 puanla 22'inci sırada yer aldı.

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Ramazan Arslantaş, Dünya Kupası 1. ayak yarışlarında bronz madalya kazanan İlke Özyüksel'i elde ettiği başarı nedeniyle kutladı.

Arslantaş, yarışlarda mücadele eden diğer iki Türk Buğra Ünal ve Sesim Alpuğan ile ilgili de görüşlerini açıklayarak, "Sporcumuz Buğra Ünal, seçmeleri geçip finale kalarak bu alanda başarı sağlayan ilk erkek Türk sporcumuz olmuştur. Finallerde yarışan sporcumuz, büyük bir gayret gösterip 70 kişi arasında yarışmayı 22. olarak tamamlayarak gelecek için bizleri şimdiden heyecanlandırmıştır. Sesim Alpuğan ise bir üst kategoride yarışmaya katılarak tecrübe kazanıp eksiklerini görme imkanı bulmuştur. Yarışmaya katılan tüm sporcularımızı tebrik eder ve başarıların artarak devamını dilerim." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :