Mobil muhtar hizmete girdi!

Mobil muhtar hizmete girdi!

Antalya'da yaşayan bir muhtar mahalle sakinlerine verdiği hizmetlerle 'mobil muhtar' lakabını aldı. Muhtar, Kemalettin Uluçay hizmetlerinin çeşitliliğini bastırdığı bir kartvizitle de renklendirdi.

Antalya’nın 'çaldır kapat' muhtarı Muratpaşa ilçesi Doğuyaka Mahallesi Muhtarı 62 yaşındaki Kemalettin Uluçay, yıllarca yaptığı şehiriçi otobüs esnaflığının ardından 9 yıl önce yaşadığı mahallesine muhtar olmaya karar verdi. Vatandaşın takdiri ile iki dönemdir muhtarlık görevini yürüten Uluçay, aynı zamanda işletmesini yaptığı tüp ve su bayisine açtığı muhtarlık ofisinde mahalle sakinlerine 24 saat hizmet etmeye çalışıyor.

’BAŞINIZ AĞRIRSA GRİPİN GÖNDERİRİM’

’Cenazeniz varsa muhtarı arayınız’,’Başınız ağrırsa gripin gönderirim’, ’Cumartesi pazar günleri açığız’ ’Cenaze, imam, sınırsız evraklarınız evlere teslim edilir’,’İkametgah ve nüfus cüzdanı talep belgesi ücretsizdir’ yazıyor. Mobil uygulamaların yanında Kemalettin Uluçay, ofise gelenlerin de isteklerini alıyor. Uluçay’a, sosyal paylaşım siteleri üzerinden de rahatlıkla ulaşanlar, sorunların çözümü noktasında cevap alabiliyor.

Bu hizmetleriyle Uluçay’a çevresinde mobil veya dijital muhtar diye hitap edilmeye başlandı. Kemalettin Uluçay, yaklaşık 10 bin nüfusu bulunan Muratpaşa ilçesinin Doğuyaka Mahalle Muhtarı olduğunu kaydetti. Belediye ile vatandaş arasında köprü olduklarının altını çizen Uluçay, mahalle sakinleri adına yaptığı hiçbir evrak ve işlem için ücret talep etmediğini vurguladı.

2349127

ÇALDIRIN O SİZİ ARAR!

"Hizmetlerinden örnekler"Elinden geldiğince vatandaşın hizmetinde olmaya çalıştığını vurgulayan Uluçay, "Her kesimden insanımıza ulaşmaya çalışıyorum. Telefonuma çağrı bırakan bir kişiye bile dönüş yapıyorum. Bakiyesi olmayabilir, o an acil bir sorunu olabilir. Elektrik, su, telefon, doğalgaz şirketlerinin numaralarını bilmeyebilir ama muhtarın telefonunu bilir. ’Muhtarım benim elektrik sorunum var’ dediği zaman biz onu gideriyoruz. Hangi vatandaşımızın sorunu varsa, o sorunu Whatsapp gruplarından yazarak çözmeye çalışıyoruz. Mobil muhtarlığı hizmete geçirdim" dedi.

2349133

HASTALARI ARABASIYLA HASTANEYE GÖTÜRÜYOR

"Ulaşmayan evrakların fotoğrafını atıyor" Evde bulunmayan kişilerin muhtarlığa bırakılan evraklarını sahibine ulaşarak bildirdiğini ifade eden Uluçay, "Trafik cezası gelen bir kişinin belgesini postacı evinde olmadığı için bırakamıyor. Gelip bize bırakıyor. Ben de telefonla o kişiyi arayıp izin vermesi halinde belgesinin fotoğrafını çekip onlara gönderiyorum. Mobil muhtarlığın böyle çeşit çeşit kolaylıkları var. Bu muhtarlığı yapmasak vatandaşımızın haberi olmayabilir, mağdur olabilir. Belediyemizin aracılığıyla cenaze hizmeti ve imam kolaylığı da sağlıyoruz" diye konuştu.

Başı ağrıyana ilaç Hizmetlerinde sınır tanımayan Kemalettin Uluçay, başı ağrıyan mahalle sakinlerine gripin gönderdiğini de belirtti. Karvizitine yazdığı yardım konularının dışında vatandaşlardan ilginç istekler de aldığını vurgulayan Uluçay, "Para isteyenler oluyor. Ama bütçemiz doğrultusunda küçük yardım yapıyoruz. Hastası olanları arabamla hastaneye götürüyorum" dedi.