Mobil Bilgehaneler ve Bilim Tırı On Binlerce Gence Ulaştı

Mobil Bilgehaneler ve Bilim Tırı On Binlerce Gence Ulaştı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Medeniyet Okulu Projesi kapsamında hayata geçirdiği Mobil Bilgehaneler 2015 yılında ilçelerdeki ilköğretim okullarında yaklaşık 12 bin öğrenciye ulaştı.

Bilim Tırı 31 ilçede 10 bin 724 km yol yaparak 11 bin 617 öğrenciyi bilimle buluşturdu.  İlköğretim öğrencilerine yönelik kütüphane, ders kursları, değerler eğitimi ve spor etkinliklerinin gerçekleştirildiği Bilgehaneler’in gençlerin milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetişmesi ve eğitime katkı açısından son derece önemli olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, gezici olarak hizmet veren Mobil Bilgehaneler’in ise kütüphanesi olmayan ilçe ve mahallelerde kitapları öğrencilerin ayağına götürdüğünü kaydetti. Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı çalışan 3 adet Mobil Bilgehanede toplam 9 bin 600 kitap bulunuyor. 2015 yılında 31 ilçede 105 okula 15 günde bir giderek, öğrencilere toplam 11 bin 809 kitap emanet veren Mobil Bilgehaneler, 15 günün sonunda tekrar aynı okullara uğrayarak kitapları alıp talep edenlere yeniden kitap veriyor.

BİLİM TIRI 10 BİN KM YOL KAT ETTİ

Konya merkezdeki Bilim Merkezi’nde yapılan etkinliklerin ilçelerdeki öğrencilere de götürülmesi amacıyla hayata geçirilen Bilim Tırı da 2015 yılı içinde 31 ilçede 10 bin 724 km yol yaparak 11 bin 617 öğrenciyi bilimle buluşturdu.

Bilimsel sergiler, deneyler, 8-D mobil sinema öğrencilere ulaştırıldığı Bilim Tırı’nda öğrenciler, çeşitli gösteriler ve deneylerle bilimle ilgili merak ettiklerini öğrenme imkanı buluyor.