Mitsubishi Electric'ten hibrit iklimlendirme sistemi

Mitsubishi Electric'ten hibrit iklimlendirme sistemi

İSTANBUL (AA) - Mitsubishi Electric, hibrit sistemleri iklimlendirme sektörüne kazandırdı.Şirket açıklamasına göre, Mitsubishi Electric, çevreci teknolojiler...

İSTANBUL (AA) - Mitsubishi Electric, hibrit sistemleri iklimlendirme sektörüne kazandırdı.

Şirket açıklamasına göre, Mitsubishi Electric, çevreci teknolojiler alanındaki son buluşu olan hibrit iklimlendirme sistemleri ile dünyada bir ilki gerçekleştirdi.

Mitsubishi Electric, dünyada ilk ve tek olan Hybrid City Multi (HVRF) Sistemler ile düşük karbon salımlı çevreci uygulamalarının kapsama alanını genişletiyor. Marka, HVRF Sistemler ile karbon salımını azaltıyor ve bu amaçla oluşturulan yeni yönetmeliklere de uyum sağlıyor.

Geleneksel ısıtma ve soğutma teknolojilerinin geldiği son nokta olan HVRF Sistemler, ısı geri kazanımlı eş zamanlı ısıtma ve soğutma gerçekleştirmek için iki borulu teknolojisini ve suyun birleşimini kullanarak optimum konfor ve verim sunuyor. Sistem, yüksek enerji tasarrufu ve ideal konforun yanı sıra kolay ve düşük maliyetli montaj avantajı da sağlıyor.

Farklı talepler için bile eş zamanlı olarak en ideal iklimlendirmeyi sağlayabilen bu yeni teknoloji, Mitsubishi Electric'e özgü iki borulu sistem sayesinde tek bir sisteme bağlı iç ünitelerin aynı anda bir kısmında ısıtma yapılırken diğer kısmında soğutma yapılmasına olanak tanıyor. Böyle bir gereksinim olması durumunda iki borulu ısı geri kazanım çalışması ile daha fazla enerji tasarrufu sağlanıyor. Soğutma yapan iç ünitenin atık enerjisi dış üniteden atılmak yerine, Hybrid Akış Kontrol Ünitesi (HBC) sayesinde ısıtma yapan iç üniteye aktarılıyor ve bu sayede sistem verimi maksimize ediliyor.

Geleneksel sistemlerin aksine, bu geçişlerin yapılması sırasında sistemin durmasına gerek kalmıyor. Böylece sistemin çalışma modunun değiştirilmesinden kaynaklanabilecek ısıtma ve soğutma kesintilerinin ve buna bağlı oluşabilecek kullanıcı memnuniyetsizliğin önüne geçilmiş oluyor.

HVRF Sistemlerin sunduğu modern ısıtma ve soğutma çözümleri ofis binaları, oteller, sağlık merkezleri, hastaneler, okullar, apartmanlar, alışveriş merkezleri ve diğer ticari binalar için rahatlıkla kullanılabiliyor. Bu yeni inovatif teknoloji, toplantı odaları, çalışma alanları, sistem odaları gibi tüm yıl boyunca eş zamanlı ısıtma ve soğutmaya gereksinim duyan mekanların ihtiyacını ısı geri kazanım teknolojisi ile verimli bir şekilde karşılıyor, muayenehaneler, hasta odaları ve personel odaları gibi farklı odaların farklı iklimlendirme ihtiyaçlarına aynı anda cevap vererek maksimum konfor sağlıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :