Mit Tırlarının Durdurulmasıyla İlgili Tutuklama Kararı

Mit Tırlarının Durdurulmasıyla İlgili Tutuklama Kararı

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilen Cumhuriyet Savcısı Takçı, evinde bulunamadı

ZONGULDAK (AA) - Adana ve Hatay'da, Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait tırların durdurulmasıyla ilgili soruşturma kapsamında hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilen Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı, evinde bulunamadı.

Zonguldak Başsavcı Vekili Kemal Mecit, Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesinin tutuklamaya yönelik yakalama kararını iletmek üzere Cumhuriyet Savcısı Takçı'nın polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Kozlu ilçesindeki evine geldi.

Aziz Takçı'nın evde olmadığının belirlenmesi üzerine ekipler, arama çalışması başlattı. Takçı'nın, dairesinin bulunduğu apartmanın güvenlik kameralarını da inceleyen ekipler, daha sonra ilçede ve merkezdeki otogarlarda çalışma yürüttü. Cumhuriyet Savcısı Takçı'nın yakalanması için polislerin çalışmaları sürüyor.   

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi, soruşturma kapsamında eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay, savcılar Aziz Takçı ve Ahmet Karaca hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı vermişti. 

Şüpheliler, "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" öngören TCK'nın 312. maddesi kapsamında, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" ile suçlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı