Mit Tırlarının Durdurulmasıyla İlgili Tutuklama

Mit Tırlarının Durdurulmasıyla İlgili Tutuklama

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilen eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bağrıyanık, Antalya'da gözaltına alındı- Bağrıyanık, sağlık kontrolünün ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü

ANTALYA (AA) - Adana ve Hatay'da Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait tırların durdurulması soruşturması kapsamında hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilen eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Antalya'da gözaltına alındı. 

Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adnan Tabar, Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesinin, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verdiği Bağrıyanık'ın, evine gelerek söz konusu kararı iletti.

Bağrıyanık, sabah saatlerinde teslim olacağını belirterek, polislerle gitmek istemedi. Bağrıyanık, Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tabar ile görüşmelerinin ardından evinde bulunan yakınlarıyla vedalaştı ve polislerle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sağlık kontrolüne gitti. Bağrıyanık, sağlık kontrolünün ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Bağrıyanık, evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kararın hukuksuz olduğunu savunarak, "2802 sayılı yasanın hükmü çok açık. Ağır cezalık, suç üstü hali olmadan hiç kimse yakalanamaz, gözaltına alınmaz. Maalesef alınmış bir karar var. Bizim yaka paça götürülüp milletin gözünün önünde 'bak görüyor musunuz eski Adana Cumhuriyet Başsavcısını nasıl aldık götürüyoruz. Bu tüm hakim ve savcılara da ders olsun' diye bu gösteriyi yapmak için uğraşıyorlar" dedi.

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi, soruşturma kapsamında eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay, savcılar Aziz Takçı ve Ahmet Karaca hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı vermişti.

Şüpheliler, "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" öngören TCK'nın 312. maddesi kapsamında, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" ile suçlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı