Mistura, Türkiye, Rusya ve İran temsilcileriyle görüştü

Mistura, Türkiye, Rusya ve İran temsilcileriyle görüştü

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura, Astana sürecinin garantör ülkelerinin temsilcileriyle Suriye'deki gelişmeleri ele aldı

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın, İsviçre'nin Cenevre kentinde Türkiye, Rusya ve İran temsilcileriyle bir araya geldiği bildirildi.

Mistura'nın Ofisi'nden yapılan açıklamada, Özel Temsilci'nin, Suriye konulu Astana sürecinin garantör ülkeleri Türkiye, Rusya ve İran'ın temsilcileriyle Rusya'nın BM Cenevre Ofisi nezdindeki daimi temsilciliğinin ev sahipliğinde toplantı gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, Mistura'nın 3 garantör ülkeyle, Soçi Zirvesi'nin sonuç bildirgesinin takip edilmesinin önemini ve BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2254 sayılı kararının tam olarak uygulanmasına yönelik Cenevre sürecinin daha da ilerletilmesini istişare ettiği vurgulandı.

Görüşmede, Suriye'de 30 gün insani ateşkesi içeren BMGK'nin 2401 sayılı kararı ve Astana'da 16 Mart'ta yapılacak toplantı ışığında, sahadaki son durum ile "acil öncelik olan gerginliğin azaltılması" konularının müzakere edildiği aktarıldı.

Görüşmede ayrıca Suriye'deki tutuklular, kaçırılmış ve kaybolan kişilerin dosyalarının masaya yatırıldığı kaydedildi.

Açıklamada, görüşmeye katılan ülke temsilcilerinin isimleri ise belirtilmedi.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Suriye konulu Astana sürecinin garantör ülkeleri Türkiye, Rusya ve İran'ın dışişleri bakanları toplantısının 16 Mart'ta yapılacağı belirtilerek, toplantıda katılımcıların bir yıllık iş birliğinin sonuçlarını analiz edecekleri ve ortak adımları belirleyecekleri bildirilmişti.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :