Mısırlı muhaliflere diyalog çağrısı

Mısırlı muhaliflere diyalog çağrısı

6 Nisan Hareketi:

Mısır'da 6 Nisan Hareketi'nin, muhalif güçleri, ekonomiye ağırlık veren bir teknokrat hükümetini kurmayı ve asker ile sivil ilişkilerini planlamayı başlatmasını hedefleyen diyalog görüşmelerine çağırdığı bildirildi.

Mısır'da Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan 25 Ocak 2011 Devriminin gerçekleşmesinde etkin rol oynayan gençlik hareketlerinden 6 Nisan Hareketi tarafından "Tufan Öncesi" başlığıyla yayımlanan açıklamada, muhalif güçlerin, 25 Ocak 2011 Devrimi yıl dönümü gelmeden önce diyalog görüşmelerine çağrılarak, "Hayallerimizin gerçekleşmesi için birleşmemizin dışında bir yol düşünmedik. Bunu elde etmenin en iyisi de 25 Ocak 2011 Devrimidir. Çünkü 25 Ocak Devrimi, Mısır halkına özgürlük, sosyal adalet ve insan onurunu koruyan hayatı içeriyor" ifadelerine yer verildi.

Diyalog görüşmelerinde, ekonomiye ağırlık veren bir teknokrat hükümetini kurma ve asker ile sivil ilişkilerini planlamanın hedefleneceği aktarılan açıklamada, "Görüşmeler, ülkeyi ekonomik sıkıntılardan kurtaracak bir teknokrat hükümeti kurmanın yanı sıra asker-sivil ilişkilerinde, silahlı kuvvetlerin ülkeyi koruyacak güce sahip kılacak ve demokratik siyasi hayatı sağlayacak şekilde plan üzerinde çalışmalar başlatma hedefi olacak" denildi.

Ülkenin kaosa sürüklenmesine karşı uyarıda bulunulan açıklamada, "Halkın öfkesine rağmen siyasi hayatı yok etmek ve devam eden devrim sembolleri ile gençleri tutuklama politikalarının, kaosa sürükleyeceğini herkes biliyor" uyarısı yapıldı.

6 Nisan Hareketi, 2008'de Mübarek karşıtı siyasi bir oluşum olarak Mahalle el-Kubra kentindeki işçi grevleri sırasında kurulmuş, daha sonra yaşadığı iç sorunlar sebebiyle, Ahmed Mahir Cephesi ve Demokratik Cephe olarak ikiye bölünmüştü.

Muhammed Mursi'nin devrilmesine neden olan askeri darbenin en önemli gerekçelerinden "30 Haziran gösterileri"nin en büyük destekçilerinden olan hareket, daha sonra darbe yönetimi ile de ters düşmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı