Mısırlı Ahmet öğrencileriyle konser verdi

Mısırlı Ahmet öğrencileriyle konser verdi

İSTANBUL (AA) - Kendine özgü tekniğiyle dünya çapında dinleyici kitlesine ulaşan Türk sanatçı Mısırlı Ahmet, "Mısırlı Ahmet Ritimhanesi 10. Yıl...

İSTANBUL (AA) - Kendine özgü tekniğiyle dünya çapında dinleyici kitlesine ulaşan Türk sanatçı Mısırlı Ahmet, "Mısırlı Ahmet Ritimhanesi 10. Yıl Konseri"nde müzikseverlerle buluştu.

Beşiktaş'taki Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde "Music and Memory" projesini sunan sanatçıya gitarda Onur Aymergen, bağlamada Muhlis Berberoğlu, kemanda Serkan Gugul, Bulgaristan’dan akordiyon üstadı Petar Ralchev, kavalda Nedyalko Nedyalkov, davulda da komplike ritimlerdeki ustalığıyla bilinen Belçikalı Stephane Galland eşlik etti.

Konserin ikinci bölümünde, 18 öğrencisiyle aynı sahneyi paylaşan Mısırlı Ahmet, onlarla müzik yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Sanatçı, "Zeytin Kuşağı" isimli şarkıyı öğrencileriyle gerçekleştirdikleri kamplardan birinde bestelediklerini belirterek, konserde şarkıyı ilk kez yorumladıklarını kaydetti.

Avrupa Birliğinin de destek verdiği projede topluluk, aralarında "Göçmen Kızı", "Nedyalko", "Aşk", "Realization", "Zeytin Kuşağı", "Bolerias", "Çağdaşım" ve "Meçhul" isimli eserlerin de yer aldığı bir repertuvarı yorumladı.

Omar Khayrat, Mohammad Fuad, Fethi Seleme, Amr Diab gibi Mısır'ın en ünlü ve usta müzisyenleriyle çalışan sanatçı, Türkiye'de ise Müslüm Gürses, Sezen Aksu, İbrahim Tatlıses ve Kayahan'ın albümlerinde de perküsyon icracısı olarak yer aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :