Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki operasyonları

Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki operasyonları

Sina Yarımadası'nda ordunun düzenlediği operasyonlarda 2 asker ve 6 militan öldü

KAHİRE (AA) - Mısır'ın Sina Yarımadası'nda silahlı gruplara yönelik operasyonlarda yaşanan çatışmalarda 2 asker ve 6 militanın öldüğü bildirildi.

Mısır Ordu Sözcüsü Muhammed Semir, yaptığı yazılı açıklamada, Sina'nın kuzey kesiminde ordunun silahlı gruplara yönelik hava destekli operasyonlarında bazı noktalara baskın düzenlendiğini belirtti.

Operasyon sırasında yaşanan çatışmalarda 2 askerin hayatını kaybettiğini duyuran Semir, silahlı gruplardan ise 6 kişinin öldüğünü aktardı.

Semir ayrıca bölgedeki 16 hücre ve 11 patlayıcının imha edildiği, bunun yanı sıra 2 araç ve 10 motosikletin kullanılmaz hale getirildiği bilgisini verdi.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana Sina'daki birçok ilde "terörist ve tekfirci" olarak nitelediği unsurlara yönelik, güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri gerekçesiyle operasyonlar yapıyor.

Ülkenin kuzeyindeki Sina'da, Kasım 2014'te terör örgütü DEAŞ'a biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :