Mısır'ın Sina Yarımadası'nda saldırılar

Mısır'ın Sina Yarımadası'nda saldırılar

Sina'da düzenlenen saldırılarda 7 asker öldü, 14'ü yaralandı

KAHİRE (AA) - Mısır'ın Sina Yarımadası'nda düzenlenen saldırılarda 7 askerin öldüğü, 14'ünün yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, askeri güçleri hedef alan saldırılarda 7 asker öldü, 14'ü yaralandı.

Şeyh Zuveyd kentinin güneyindeki El-Mukataa köyüne ordu birliklerinin düzenlediği operasyonda kimliği henüz belirlenemeyen keskin nişancılarca düzenlenen saldırıda 1 subay öldü, kentin güneyindeki Ebu Tavile anayolunda askeri noktayı hedef alan saldırıda da 1 subay öldü, 4 asker yaralandı.

Şeyh Zuveyd'in güneyindeki El-Cura köyünde de bir yol kenarına yerleştirilen patlayıcının iki ayrı zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 1 asker öldü, 10 asker yaralandı. Yaralılar El-Ariş Askeri Hastanesine kaldırıldı. Aynı bölgede düzenlenen bir başka bombalı saldırıda ise 4 asker hayatını kaybetti.

Bu arada emniyet güçleri, Şeyh Zuveyd polis merkezine bombalı araçla saldırı düzenlemek isteyen silahlı 2 saldırganı ölü olarak ele geçirildi.

Saldırıların sorumluluğunu üstlenen olmadı.

Mısır Ordusu Sözcüsü Muhammed Semir, daha önce yaptığı açıklamada, Sina'nın çeşitli kent ve köyleri ile çevresindeki bölgelerde silahlı gruplara yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

Sina Yarımadası'nda önceki gün askeri kontrol noktasına düzenlenen saldırıda çok sayıda asker hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştı.

Sina'da Kasım 2014'te terör örgütü DEAŞ'a biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını "Sina Vilayeti" olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor. "Sina Vilayeti" adlı örgüt, bölgede sık sık askeri hedeflere saldırılar düzenliyor.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı da Eylül 2013'ten bu yana başta Sina olmak üzere birçok ilde "terörist ve tekfirci" olarak adlandırdığı unsurlara operasyonlar yapıyor.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :