Mısır'dan İsrail'e "yerleşim" tepkisi

Mısır'dan İsrail'e "yerleşim" tepkisi

Mısır Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria'da yeni konut inşası kararına tepki gösterdi

KAHİRE (AA) - Mısır, İsrail'in hükümetinin Batı Şeria'daki Beit El adlı Yahudi yerleşim biriminde 300 yeni konut inşasına onay vermesini kınadı. 

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Filistin topraklarında yerleşim faaliyetlerine devam etmesinin, iki devlet temelindeki çözümü esas alacak barış sürecinin canlandırılmasına yönelik uluslararası çabaları boşa çıkardığı belirtilerek, "Cenevre Sözleşmesi, uluslararası hukuk ve ilgili BM kararlarının açık bir ihlali olan bu karar kabul edilemez" ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bedr Abdulati de Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlalleri kınayarak, Müslümanlar ve Hristiyanlar için kutsal olan mekanların muhafazası ve Filistinlilerin emniyetinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

İsrail Yüksek Mahkemesinin, Batı Şeria'daki Beit El adlı Yahudi yerleşim yerindeki iki binanın yıkılması kararı almasının ardından, İsrail hükümeti, Batı Şeria'daki Beit El yerleşim biriminde 300 konut inşasına onay vermişt. İsrail hükmeti ayrıca Doğu Kudüs'te 500 yeni konut inşa edilmesine ilişkin planlama yapılması kararı da almıştı.

İsrail'in, işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs ve Batı Şeria’daki yerleşim faaliyetleri, Filistin tarafından tepkiyle karşılanıyor ve barış süreci önündeki başlıca engeller arasında yer alıyor. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı