Mısır'dan Güney Sudan'a insani yardım

Mısır'dan Güney Sudan'a insani yardım

Mısır, Güney Sudan'a 2 milyon dolar değerinde insani yardım yaptı

KAHİRE (AA) - Mısır Dışişleri Bakanlığı, zor bir dönemden geçen Güney Sudan'a 2 milyon dolar değerinde insani yardım yaptığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Güney Sudan'a 2 milyon dolarlık insani yardım taahhüdü çerçevesinde, Mısır'ın Cuba Büyükelçisi Eymen Muhtar el-Cemal tarafından Güney Sudan Sosyal İşler Bakanlığı'na gıda ve lojistik sevkiyatı yapıldığı belirtildi.

Açıklamada sözlerine yer verilen Büyükelçi Cemal, yapılan yardımlar arasında 14 ton süt tozu ve 22 ton çadır bulunduğunu, ayrıca Mısırlı doktorlardan oluşan bir ekibin de 15 Şubat'tan itibaren Cuba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3 haftalık hizmet vermesini, Güney Sudan Sağlık Bakanlığı ile organize ettiklerini ifade etti.

Güney Sudan'da 2 yıla yakındır devam eden iç savaşın sona ermesi için Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da Hükümetler Arası Kalkınma Otoritesinin (IGAD) gözetiminde 17 Ağustos'ta gerçekleşen barış görüşmelerinde, Güney Sudanlı isyancı güçlerin lideri eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Riek Machar ve Halk Hareketi Genel Sekreteri Pagan Amum, çatışmanın durdurulması için sunulan taslağı kabul etmişti.

Güney Sudan Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit de anlaşmayı 26 Ağustos'ta imzalamış, taraflar arasında varılan ateşkes yürürlüğe girmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :