Mısır'daki Yeni Süveyş Kanalı

Mısır'daki Yeni Süveyş Kanalı

Kanalda kazı çalışmalarının yüzde 47'si tamamlandı

İSMAİLİYYE (AA) - Mısır'ın son dönemdeki en büyük projelerinden olan Yeni Süveyş Kanalı'nın kazı çalışmalarının yarısına yakınının tamamlandığı belirtildi.

Orduya bağlı Mühendislik Kurulu Başkanı ve kazı projesi genel denetmeni Tümgeneral Kamil el-Vezir, İsmailiyye'de düzenlediği basın toplantısında, çalışmaların başlangıcından bugüne kadar geçen 84 günde, kazı işlemlerinin yüzde 47'sinin bittiğini söyledi.

Çalışmanın yaklaşık 3 ay sonra tamamlanacağını ifade eden Vezir, kazma işlemlerine katılan şirket sayısının 80'e, çalışan sayısının ise 20 bine ulaştığını kaydetti.

-Yeni Süveyş Kanalı Projesi-

Proje kapsamında, Süveyş Kanalı’nın Kızıldeniz ve Akdeniz tarafındaki bölümlerinin genişletilmesinin yanı sıra orta kesimlerde 35 kilometrelik mesafe için de paralel bir kanal açılması planlanıyor. Genişletme çalışmasının ardından daha önce bazı noktalarda geçiş için bekleyen gemiler, çift yönlü gidiş-geliş imkanına sahip olacak. 

Toplam 4 milyar dolarlık proje çerçevesinde, biri demiryolu geçişi sağlayacak 6 yeni tünel planlanıyor. 

Söz konusu projeyle Süveyş Kanalı'ndan geçecek gemi sayısının ve 2023'te Mısır'ın kanaldan elde edeceği gelirin yüzde 200'den fazla artacağı ifade ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı