Mısır'daki yargılamalar

Mısır'daki yargılamalar

İhvan Sözcüsü Arif, başkent Kahire'nin güneyindeki El-Akreb Hapishanesi'nde kendisi ve diğer tutuklulara yönelik ihlaller yapıldığını belirterek soruşturma talebinde bulundu

 Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Sözcüsü Ahmed Arif, başkent Kahire'nin güneyindeki El-Akreb Hapishanesi'nde kendisi ile diğer tutuklulara yönelik ihlaller yapıldığını belirterek soruşturma talebinde bulundu.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi'nde İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve İhvan Sözcüsü Arif'in yanı sıra 737 kişinin yargılandığı "Rabia Operasyonları Birimi" olarak bilinen davanın görülmesine devam edildi.

Duruşmada sanıkların tutulduğu cam kafesten dışarı çıkan ve ayağının birine iyi basamayan Arif, 2 Mayıs'ta tutuklu bulunduğu Kahire'nin güneyindeki El-Akreb Hapishanesi'nde mahkumların maruz kaldığı işkence vakalarının ispatı için koğuşlarına yerleştirilen kamera görüntülerinin izlenmesi talebinde bulundu.

"Bazı subay ve özel kuvvetlerin, 2 Mayıs günü hapishanedeki tutukluların üzerine kimyasal maddeler attığını" belirten ve mahkumlar hakkında işlenen bu ihlal için soruşturma açılmasını isteyen Arif, söz konusu subay ve özel kuvvetlerin bunu neden yaptığına dair bilgi vermedi.

Bu arada yargı kaynakları duruşmayı 30 Mayıs'a erteleyen Kahire Ceza Mahkemesi'nin, İhvan Sözcüsü Arif'in dile getirdiği ihlallerin soruşturulması yönünde talimat verdiğini aktardı.

Muhammed Bedii ve diğer sanıklar hakkında, 14 Ağustos'ta Rabiatul Adeviyye gösterilerinin dağıtılması sırasında "ülkede kaos çıkarma; polis karakollarına, kamu mallarına, devlet kurumlarına ve özel kuruluşlar ile kiliseye saldırı planı hazırlama" gibi suçlamalarla dava açılmıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :